Suomalainen CHL-fiasko asettaa SM-liigan vakavan pohdiskelun äärelle – "Se on kylmä fakta"

4:12
C Moren asiantuntijat keskustelivat SM-liigan tasosta.

Suomalaisseurojen karmivasti sujunut CHL-kausi on nostanut esille kysymysmerkkejä SM-liigan tasosta suhteutettuna muihin Euroopan huippusarjoihin. C Moren asiantuntija Petteri Nokelaisen mukaan SM-liigaseuroilla on paljon parannettavaa varsinkin markkinointipuolella.

CHL-kausi päättyi suomalaisseurojen osalta surullisen varhain, kun viimeisenä toivona mukana ollut Tappara putosi turnauksesta sen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Zugin käsittelyssä. Kehnon menestyksen myötä CHL:ssä pelaa ensi kaudella mahdollisesti vain kolme suomalaisjoukkuetta.

C Moren asiantuntija Petteri Nokelainen painottaa suomalaisen jääkiekon olevan yhä hyvällä tiellä, vaikka CHL:ssä menestystä ei tällä kaudella tullutkaan, mutta SM-liigalla on itsetutkiskelun paikka.

– Ei suomikiekon tilasta tarvitse olla missään nimessä huolissaan, mutta SM-liigasta erittäin huolissaan. Meillä tehdään loistavaa työtä valmennuksessa niin junioreissa kuin miehissä. Pelaajat tekevät oman työnsä loistavasti haluavat kehittyä ja eteenpäin, Nokelainen toteaa.

Nokelainen kääntääkin katseensa SM-liigan ja suomalaisten seurajoukkueiden toimistoihin, joiden on keksittävä, miten SM-liiga voi tulevaisuudessa kilpailla muiden Euroopan kärkisarjojen kanssa huippupelaajista myös rahallisesti.

– Kakkuna, miten jääkiekko pystytään kasvattamaan Suomessa seuraavalle askeleelle, jotta pystymme kilpailemaan Sveitsin ja Ruotsin kanssa rahallisesti. Se on kylmä fakta, että huippupelaajat lähtevät sinne, mistä saavat sitä liksaa, Nokelainen painottaa.

Kun tuote, tässä tapauksessa jääkiekko, on kunnossa, siirtyvät katseet siihen, miten toimivaa tuotetta myydään eteenpäin. Nokelaisen mukaan tässä on paljon petrattavaa.

– Jollakin tasolla pitää saada tuota bisnestäkin paremmalle mallille. Täytyy ymmärtää, että se on viihdettä, vaikka urheilijat urheilevat ja urheilu edellä valmennetaan, mutta asian myyminen on täysin viihdettä.

Juttua korjattu kello 10.04: Suomi saattaa säilyttää neljännen maapaikkansa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja