Tapparan polku menestyväksi huippuseuraksi ei ole sattuman kauppaa – "Syyt menevät kymmeniä vuosia taaksepäin"

15:19
Tappara-legendat Rauno Korpi ja Pertti Ansakorpi puivat Tapparan menestyksen salaisuuksia Mestareiden pöydässä.

Tappara on tällä hetkellä yksi Suomen vahvimmista jääkiekkoseuroista. Mikä on tehnyt Tapparasta niin vahvan organisaation? Tappara-legendat Rauno Korpi ja Pertti Ansakorpi avasivat Tapparan tietä kohti suurseuran mainetta.

Tappara on viime vuosina ollut todellinen kestomenestyjä SM-liigassa. Kirvesrinnat pelasivat finaalissa kuutena kautena peräkkäin 2012-18. Kaksi kertaa finaalisarja päättyi Tapparan mestaruuteen. Tie menestysseuraksi ei ole sattumaa.

Pitkään organisaatiossa toimineet Rauno Korpi ja Pertti Ansakorpi tuntevat Tapparan läpikotaisin. Yksi yhteinen teema on ollut vahvasti läsnä koko seuran tekemisessä alkuajoista lähtien.

– Luulen, että syyt menevät kymmeniä vuosia taakse päin. Jos nimen voi mainita, Jarl Ohlson oli karismaattinen kaveri, joka oli perustamassa Tapparaa vuonna 1955. Se on pitkä jatkumo. Kulttuurin yhteinen nimittäjä on nöyryys kovalle työlle, Tapparan päävalmentajana 12 kaudella toiminut Korpi toteaa Mestareiden pöydässä.

Myös koko pelaajauransa ajan Tapparaa edustanut Pertti Ansakorpi allekirjoittaa Korven väitteen, mutta nostaa myös toisen tärkeän seikan Tapparan menestyksen taustalla.

– Meidän johtajistoomme on sattunut sellaisia henkilöitä, jotka ovat erottaneet asiat. Toinen hoitaa talouden, toinen hoitaa harjoitukset, toinen hoitaa huollon ja pelaajat hoitavat pelaamisen. Asiat eivät mene sekaisin, Ansakorpi toteaa.

Tappara pelaa parhaillaan CHL:n pudotuspeliottelua Zugia vastaan. Peliä voi seurata C More Sport 1 -kanavalta sekä cmore.fi-suoratoistopalvelusta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja