Subaru-kuskin vintti pimeni 11 minuutiksi – luuli, ettei kukaan nähnyt, mutta poliisin superkamera tallensi koko esityksen

Moottoripyöräilijä kuvasi oman kolarinsa – kooma ja vakava aivovamma 2:31
Ei herkille: Pahimmillaan 270 km/h kaahannut moottoripyöräilijä huomasi kuorma-auton liian myöhään. Kaksi kuukautta koomassa ollut motoristi vammautui vakavasti loppuiäkseen.

Australian poliisi ei kaahareiden päitä silittele. Tämän tositarinan 23-vuotias päähenkilö saapuu oikeuden eteen ensi kuussa.

23-vuotiaan sydneyläismiehen jalka pysyi kuin naulattuna Subaru BRZ:n kaasupolkimelle, sillä 11 minuutin kaahaussuorite toi hänelle yhteensä tusinan verran poliisin tutkalla mitattuja ylinopeuksia

Miehen kerrotaan ylittäneen nopeusrajoitus enintään 10 km/h:lla kerran, yli 10 km/h:lla kerran, yli 20 km/h:lla kuudesti, yli 30 km/h:lla kahdesti sekä yli 45 km/h:lla niin ikään kahdesti.

Näistä annettavien sakkojen yhteenlaskettu määrä olisi 10 000 Australian dollaria eli runsaat 6 300 euroa. Lisäksi hänen ajokortilleen voitaisiin lätkästä tästä synkästä 11-minuuttisesta suoritteesta peräti 50 virhepistettä.

Australiassa on tavallista, että poliisi kertoo ylinopeusrikkomuksista tähän tapaan yhteen laskien, vaikka varsinaisissa sakkomääräyksissä ei yhteenlaskua yleensä tehdäkään, vaan rike arvioidaan kokonaisuutena.

Jos jotain lieventävää seikkaa kaverin toiminnasta yrittää etsiä, niin hän ei sentään paennut poliisia, vaan luuli kiitävänsä ylhäisessä yksinäisyydessä. Häntä kuitenkin seurasi koko ajan pimeänäkökameralla varustettu poliisihelikopteri, jolla oli helpohko työ pitää autoa silmällä sen aikaa, että maayksikkö suoritti pysäytyksen.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Uhkaako jopa vankeus?

23-vuotiaalla miehellä oli poliisin mukaan vasta tilapäinen ajokortti. Hänen on määrä saapua oikeuden eteen heinäkuun lopulla vastaamaan syytteeseen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Suurin mahdollinen sakkorangaistus on ensikertalaiselle noin 1 400 euroa, mutta sen lisäksi on mahdollista määrätä myös vankeutta jopa 9 kuukautta. Ajokorttinsa nuorimies menettää joka tapauksessa vähintään vuodeksi.

Australiassa ja etenkin Uudessa Etelä-Walesissa on viime vuosina kiristetty tuntuvasti ylinopeuksista jaettavia rangaistuksia. Ja kuten tammikuussa kerroimme, pienetkin viittaukset muita vaarantavaan ajotyyliin kitketään tiukasti pois myös mainoksista.

Lue myös:

    Uusimmat