Nyt voi Yaris-kuskikin vähän rehvastella: Tässä Toyota-mainoksessa oli viranomaisten mielestä niin kova meno, ettei sitä saa enää esittää

Tässä on Suomessa syntynyt ja testattu Toyota GR Yaris 0:38
Tässä on Suomessa syntynyt ja testattu Toyota GR Yaris. Nämä pörinät on pakko kuulla!

Pieni pidon menetys oli australialaisviranomaisille ilmeisesti liikaa. Tätä mainosta ei nimittäin saa maan televisiossa enää esittää.

Jutun perästä löytyvä video sai Australiassa mainontaviranomaisten niskavillat pystyyn. Siinä nimittäin ajellaan viranomaisten mielestä turhan holtittomaan tyyliin Toyota Yariksella.

Okei, ei nyt millään ihan karvalakki-Yariksella, vaan sentään historian tehokkaimmalla sellaisella. GR Yaris on Suomessa kehitetty äreähkö sporttimalli tutusta kauppakassista.

Yariksen lihaksikas GR-malli kätkee sisuksiinsa 261 hevosvoimaa, säädettävän nelivedon ja manuaalivaihteiston. Lisäksi se päästää pakoputkistostaan ilmoille hörinät, jotka saavat pitkäaikaisemmankin rallifanin vatsanpohjan kihelmöimään.

Holtitonta vai ei?

Mutta siitä mainoksesta. Se on periaatteessa ihan ison maailman malliin tehtyä peruskauraa, eli siinä on jopa jonkinlainen juoni.

Mainoksessa sisaruskatraan sovittuna suunnitelmana on mennä tapaamaan vanhempia näiden hääpäivänä, mutta velipoika, mies nimeltä Jack, on tyystin unohtanut porukoidensa merkkipäivän.

Ralli-Celicaansa tallissaan kaikessa rauhassa laitteleva Jack keskeyttää välittömästi hommansa ja ampaisee liikkeelle GR Yariksellaan. Mies ottaa suuntimaksi vanhempiensa päivällispöydän ja toiminnan tuoksinnassa perä lähtee hieman irti sorapäällysteisellä pihalla. Ei mitenkään sen erityisemmin revitellen tai auton rallitaustaa alleviivaten, vaan ihan siististi ja pienesti.

Joku oli kuitenkin tehnyt mainoksesta valituksen, että se rohkaisee ylinopeuteen ja muutenkin vaaralliseen ajotyyliin. Viranomaiset eivät katsoneet mainoksen glorifioivan ylinopeuden ajamista, mutta perän irtoaminen oli liikaa.

Toyota kertoo kunnioittavansa viranomaisten ratkaisua, mutta toteaa silti olevansa eri mieltä asiasta. Japanilaisvalmistajan mukaan mainos ei rohkaise holtittomaan ajotapaan.

Katso australialainen Yaris-mainos alta.

Lähde: Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat