Studio55.fin lukijakyselyn yllättävä tulos: Lähes 70 prosenttia vastanneista ei hoida hampaitaan suositusten mukaan

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan, hoitavatko he hampaitaan suositusten mukaan. Vastaukset yllättivät: 25 prosenttia vastanneista tyytyi harjaamaan hampaansa vain kerran päivässä, ja jotkut paljastivat pesevänsä hampaita vieläkin harvemmin.

Studio55.fin kyselyyn vastasi yli 750 lukijaa. Heistä vain noin 33 prosenttia kertoi hoitavansa hampaitaan suositusten mukaan, eli harjaavansa kahdesti päivässä ja lisäksi käyttämällä hammaslankaa. 37 prosenttia kertoi harjaavansa aamuin illoin, mutta jättävänsä hammaslangan käytön väliin.

Yllättäen peräti 30 prosenttia vastanneista kertoi luistavansa hampaidenpesusta ja harjaavansa hampaat vain kerran päivässä, ja 4,5 prosenttia vastanneista paljasti pesevänsä purukalustoaan jopa harvemmin.

Tässä poimintoja perusteluista suositusten noudattamatta jättämiselle:

Huuhdon hampaani aina ruokailun jälkeen. Jos ei ole aikaa pestä hampaita, niin huuhtelen esimerkiksi Elmex -hammashuuhteella.

Olen koko ikäni pessyt hampaani vain kerran päivässä ja käytän hammastikkuja päivittäin, eikä reikiä ole ollut viiteen vuoteen.

Hampaita on jo vuosien mittaan hinkattu ihan tarpeeksi, jopa kolme kertaa päivässä tai aina kun olin syönyt jotain, mutta silti alkavat olla hampaat jo vähissä. Että tämmöistä 65-vuotiaana.

Suosituksen mukaan en pese koskaan. Jotain rajaa pidän siitä, kuinka minun suositusten mukaan pitäisi elää.

Taas luulin kysymyksen olevan itsestään selvä. Ihmeekseni huomasin, että kaikki eivät hoidakaan hampaitaan, hyi teitä.

Studio55.fi

Kuva Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja