Stoppi vaatekaaokselle! Näin saat vaatteet järjestykseen

Tuppaavatko sinunkin käytetyt vaatteesi jäämään tuolin selkämyksille tai lattialle mytyksi? Vaatekaaoksesta selviää näillä Marttojen ohjeilla.

Onko vaatekaappisi kuin räjähdyksen jäljiltä? Vaatteiden järjestäminen kannattaa, sillä sotkussa lojuvat vaatteet vievät paljon enemmän hyllytilaa kuin siistit pinot. Pinoista vaatteet on myös helppo löytää.

Jos kaappisi tursuilee vaatepaljouden voimasta jo nyt, harkitse kaksi kertaa ennen kuin hankit sinne uusia vaatteita. Hyvä keino saada kaappi järjestykseen on käydä vaatteet hyllyittäin läpi. Vie surutta keräykseen sellaiset vaatteet, joita et ole käyttänyt viimeisen vuoden aikana, tai jotka ovat jääneet pieniksi.

Kun vaatteilla on kaapissa vakiopaikat, ne on helppo laittaa sinne pesun jälkeen. Myös kerran käytetyt vaatteet voi aivan hyvin laittaa takaisin kaappiin. Jos jätät vaatteet tuolin selkämyksille, niillä on tapana moninkertaistua, kunnes et voi enää istua tuolilla.

Korit ovat hyviä sukille ja alushousuille. Myös solmiot ja vyöt viihtyvät korissa.

Kausisäilytys kannattaa

Kaapin seinään kiinnitetyt koukut ja kiskot ovat käteviä säilytysapureita. Kengille pitäisi löytyä omat telineet tai korit, jotteivät ne valtaa eteisen lattiatilaa. Kengät kannattaa pitää esillä kausittain – talvella et kaipaa varvassandaaleja ja kesällä talvisaappaat vievät vain turhaa tilaa.

Täytyykö kaikkien vaatteittesi olla esillä samaan aikaan? Vie kausivaatteet säilytykseen lämpimään varastoon, jolloin käyttövaatteille jää enemmän tilaa.

Lähde: Martat

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja