Kulahtivatko farkut pesussa? Lue täältä, miten farkkuja pitäisi hoitaa

Farkkuja ei oikeastaan tulisi pestä lainkaan, jotta ne pitäisivät mallinsa ja värinsä parhaiten. Ohje ei kuitenkaan kulje käsi kädessä arjen kanssa. Kun farkut likaantuvat, ne on usein pakko laittaa pesukoneeseen.

Kaikki farkut eivät ole yhtä herkkiä pesulle. Jos farkuissasi on pesu- tai kulutuskäsittely, voit pestä ne vähän huolettomammin mielin kuin tuliterät raakadenimfarkut. Parasta olisi, jos voisit raikastaa farkkusi tuulettamalla tai laittamalla ne pakkaseen. Jos pesu on ainoa vaihtoehto, toimi kuten alla opastetaan.

Farkkuliike JC neuvoo pesemään farkut kylpemällä ne jalassa, sillä kylpeminen on hellempi tapa puhdistaa farkut, kuin pesu pesukoneessa. Laita farkut jalkaan ja laske itsellesi rentouttava kylpy. Jos haluat, että farkkusi istuvat täydellisesti, kulje ne jalassa pesun jälkeen. Jos märissä housuissa heiluminen ei kuitenkaan innosta, voit toki myös ripustaa farkut kuivumaan.

Älä hätäänny yksittäisistä tahroista farkuissa. Voit poistaa ne ilman pesukonetta hankaamalla kostealla pyyhkeellä.

Jos peset, noudata varovaisuutta

Jos sinun täytyy laittaa farkut pesukoneeseen, noudata aina pesuohjeita. Pese farkut nurinpäin, sillä tämä auttaa väriä säilymään paremmin. Ensimmäisten pesujen aikana farkut kannattaa ehdottomasti pestä samanväristen kanssa, sillä ne voivat päästää väriä. Sulje vetoketju, jotta se ei hankaa muita vaatteita, mutta jätä nappi auki, ettei napinläpi pääse venymään.

Kun peset farkut koneessa, täytä kone vain puolilleen. Jäykkä ja paksu materiaali tarvitsee paljon liikkumatilaa, jotta se puhdistuu kunnolla. On suositeltavaa käyttää nestemäistä pesuainetta, sillä pulvereiden usein sisältämä valkaisuaine on farkkupesun kieltolistalla. Valkaisuaine vain kuluttaa väriä turhaan. Valitse hellävarainen pesuohjelma, jottei farkkuihin tulisi niin sanottuja pesuraitoja.

Nyrkkisääntö on, että farkkuja ei tulisi pestä yli 30 asteessa. Tämä on sikäli ongelmallinen sääntö, että farkkumateriaali ei puhdistu kuitujaan myöten kunnolla alle 60 asteessa. Käytä siis harkintaasi ja kiinnitä huomiota likaisuuden asteeseen.

Malta mielesi uusien farkkujen pesussa. Monet farkkuvalmistajat suosittelevat, ettei uusia farkkuja pestäisi lainkaan ensimmäisen kuuden kuukauden aikana. Tällöin farkut muotoutuvat täydellisesti muotoihisi ja värjäys saa aikaa kiinnittyä kuituihin kunnolla. Jos haluat farkuistasi pitkäikäiset, ole siis hellävarainen erityisesti ensimmäisellä pesukerralla.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja