Stephanie sai kaksi vauvaa kolmen kuukauden sisään: "Ei ole ollut yhtäkään sekuntia päivässä, jolloin olisin katunut päätöstämme"

Amerikkalaisäiti kertoo Love That Matters-sivustolla, kuinka heidän perheensä päätyi yllättäen saamaan kaksi vastasyntynyttä vain kolmen kuukauden sisällä. Päivääkään hän ei ole katunut.

– Muistan elävästi hölmistyneet katseet, joita sain kävellessäni katua pitkin suuren raskausvatsani ja rinnalleni kedotun vastasyntyneen vauvan kanssa. Olisin todennäköisesti itsekin tuijottanut, kertoo Stephanie Hollifield  Love That Matters -sivustolla.

– Se on outo näky, ja rehellisesti jotakin, jota en koskaan kuvitellut itselleni. Mutta siinä minä olin saamassa kahta lasta kolmen kuukauden välillä.

Stephanie totisesti sai kaksi vauvaa vain muutaman kuukauden sisällä – toinen niistä tosin oli kasvattilapsi ja toinen hänen biologinen lapsensa.

Alla olevalla videolla keskustellaan lasten sijaishuollosta. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Toteutuuko lapsen oikeus sijaishuollossa? 8:00

Kasvattilapsi oli etsinnässä, kun raskaus alkoi

Muutama vuosi sitten kolmen lapsen äiti Stephanie ja hänen miehensä olivat päättäneet hankkia vielä neljännen lapsen, ja ryhtyä sijaisperheeksi. Pitkällisen prosessin aikana Stephanie sai kuitenkin kuulla olevansa raskaana.

– Ja niin suunnitelmat muuttuivat. Juhlimme tätä raskautta, ja ajatus adoptiosta luisui mielestämme, Stephanie kuvailee.

Kun Stephanie oli kuudennella kuulla raskaana, hän sai puhelun sijaiskodista. Heillä oli vastasyntynyt tyttövauva, joka tarvitsi kodin.

Lapsen sijoittaminen tyssäsi kuitenkin äidin raskauteen, sillä sääntöjen mukaan vastasyntyneitä ei sijoitettaisi perheisiin, joille olisi vasta tulossa vauva.

"Soitimme takaisin ja sanoimme kyllä"

Stephanie jatkoi elämäänsä, vaikka haaveilikin vielä tyttövauvasta.

– Muutaman viikon päästä sosiaalityöntekijä soitti uudelleen. He olivat tavoitelleet useita perheitä, mutta eivät onnistuneet löytämään kotia nyt seitsemän viikkoa vanhalle vauvalle. 'Puhu miehellesi, ja ilmoita minulle'.

– Puhumisen, rukoilemisen ja henkisen romahduksen jälkeen soitimme takaisin ja sanoimme kyllä. Sanoimme kyllä vauvalle, joka ansaitsi saada jonkun, joka oli innoissaan tuodessaan hänet kotiin. Me sanoimme kyllä kaikelle tuntemattomalle, kuukausille unettomia öitä, lasten ruokkimista ja huolehtimista, ettemme olisi tarpeeksi, ettemme pystyisi tarjota tarpeeksi, Stephanie kuvailee.

Pariskunta itsekin piti päätöstä täysin järjettömänä – nyt heillä olisi viisi lasta, joista kaksi oli vastasyntyneitä. Heistä sijaisvauvan ottaminen tuntui kuitenkin ainoalta vaihtoehdolta.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ei ole ollut yhtäkään sekuntia päivässä, jolloin olisin katunut päätöstämme"

Seuraavana päivänä perhe ajoi hakemaan vauvan, ja Stephanie kertoo rakastuneensa tähän välittömästi. Hän tiesi, että he selviäisivät.

– Heti kun pidin häntä sylissäni, jokin muuttui minussa. Tiesin, että meillä oli tarpeeksi, koska hänellä ei ollut mitään. Tämä pikkuinen vastasyntynyt, jolla oli elämä edessä, ansaitsi jokaisen mahdollisuuden, joka tällä maailmalla oli häntä varten, Stephanie kuvaa.

Pariskunta allekirjoitti paperit, ja sijaistytär oli heidän.

Kolmen kuukauden päästä syntyi perheeseen poikavauva. Vauva-ajan Stephanie muistaa onnellisena, vaikka väsymystä ja häkellystä varmasti myös riitti.

Nyt lapset ovat kaksivuotiaita, ja perhe on adoptoinut tytön virallisesti.

– Ei ole ollut yhtäkään sekuntia päivässä, jolloin olisin katunut päätöstämme. Ei ole ollut päivääkään, joka olisi mennyt ohi, etten olisi ollut onneni kukkuloilla, kun olen saanut olla hänen äitinsä, Stephanie sanoo.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat