Mainos

Sotilasasiantuntija: Venäjä voisi halutessaan valloittaa Kiovan kahdessa viikossa

Maasotaopin pääopettaja Petteri Kajanmaa maanpuolustuskorkeakoulusta sanoo Venäjä-mielisten kapinallisten pääsevän tavoitteeseensa.

– Vaikutta siltä, että tällä hetkellä Venäjän tukemat separatistit Itä-Ukrainassa ovat saavuttamassa lähiajan tavoitteensa, mikä on ylläpitää epävakautta etenkin Itä-Ukrainassa. Luhanskin valtauksen takia Ukrainan asevoimat ei kykene hallitsemaan aluetta, Kajanmaa totesi MTV:n Kymmenen uutisissa.

Kajanmaa sanoi, että Venäjää motivoi maayhteyden luominen Krimille.

– Maayhteys Krimille on Venäjälle tärkeä. Se saavutetaan joko sotilaallisella operaatiolla tai johdattelemalla Ukraina sellaiseen neuvottelutulokseen, joka takaa Krimin energian veden ja elintarvikkeiden saannin. 

Italialainen La Repubblica -lehti uutisoi tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin todenneen, että Venäjä voisi halutessaan valloittaa Ukrainan pääkaupungin Kiovan kahdessa viikossa. Lehti perusti tietonsa EU-komission puheenjohtajan José Manuel Barroson ja Putinin käymään keskusteluun.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kommentoi tänään, ettei Venäjä aio hyökätä Ukrainaan.

Kajanmaan mukaan Kiovan valloittaminen lyhyessä ajassa onnistuisi.

– Puhtaasti sotilaallisesti ajatellen, ilman mitään poliittista aspektia, se on mahdollista. Ukrainan sotilasvoimat on viime vuosina ajautunut taloudellisista syistä niin heikkoon kuntoon, ettei se kykenisi vastustamaan Venäjän suunnitelmallista operaatiota. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.