Sosiaaliseen mediaan jaettu kuva pelasti Lennyn – tuntematon nainen päätyi luovuttamaan munuaisensa

2:17

Wisconsinissa amerikkalaismies on saanut elämänsä takaisin, kun tuntematon nainen lahjoitti hänelle munuaisensa nähtyään yhden kuvan sosiaalisessa mediassa. Katso video tarinasta yltä!

Viime tammikuussa peruskoulun opettaja Emily Nowak listasi uudenvuoden lupauksiaan. Yksi niistä oli täysin tuntemattoman ihmisen auttaminen.

– Minulla ei ollut aavistustakaan, mitä se olisi, ja en todellakaan ajatellut, että se olisi munuaisen lahjoittaminen, Emily kertoo CNN:lle.

Niin kuitenkin kävi. Emily näki sosiaalisessa mediassa kuvan Lenny Zweigista, joka istui baseball-pelissä päällään t-paita, jossa etsittiin elinluovuttajaa.

– Kolmen lapsen isä tarvitsee munuaista. Veriryhmä 0. Jos voit lahjoittaa, soita, t-paidassa luki puhelinnumeron kera.

Heti nähtyään kuvan Emily soitti numeroon tarjoten apua. Kuva sai Emilyn luovuttamaan munuaisensa pelastaakseen toisen ihmisen hengen.

Kahden ihmisen henki pelastui

Emilyn munainen todettiin kuitenkin Lennylle liian pieneksi. Opettaja ei kuitenkaan luovuttanut, vaan onnistui muodostamaan elinluovuttajien ketjun, joka mahdollisti miehen pelastumisen.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Marraskuun 2. päivä Emily antoi munuaisensa Chuck-nimiselle miehelle. Lenny taas sai munuaisen Michaelilta. Kahdella miehellä oli samanlainen tilanne kuin Lennylla ja Emilyllä: munuainen oli lähes sopiva, mutta ei täysin.

Kaikki neljä leikkausta onnistuivat, ja kaikki potilaat ovat toipuneet hyvin.

– Lapseni ovat todella iloisia, että he ovat saaneet isänsä takaisin, ja he voivat jo nähdä muutoksen. Hän [Emily] on ehdottomasti supernainen, Lenny sanoo.

Emilystä ja Lennysta on tullut läheisiä ystäviä, ja he ovat yhteydessä puhelimitse päivittäin. Nyt he ovat myös pistämässä pystyyn kampanjaa lisätäkseen tietoisuutta elinluovuttamisesta Yhdysvalloissa.

Emily ei ole kuitenkaan ensimmäinen, joka on pyyteettömästi lahjoittanut munuaisensa tuntemattomalle. Kerroimme aiemmin tänä syksynä muun muassa eräästä amerikkalaisnaisesta, joka lahjoitti munuaisensa baarissa tapaamalleen tuntemattomalle ihmiselle.

Lähteet: CNN, NBC12

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja