Sosiaalipalvelualan tes-osapuolet sopuun työehtosopimuksesta – juhannusviikon lakot saattavat peruuntua

Yksityisen sosiaalipalvelualan tes-osapuolet ovat päässeet sopuun uudesta työehtosopimuksesta.

Heti voimaan astuivat vuoronvaihto- ja ylityökielto sekä hakusaarto. Juhannusviikolle oli suunniteltu lakkoja, mutta ne peruuntuvat , jos kaikki neuvotteluosapuolet pääsevät sopuun neuvottelutuloksesta, kertoo ammattijärjestö Talentia ry tiedotteessaan.

Valtakunnansovittelijan toimisto ilmoitti tänään Twitterissä, että uudesta työehtosopimuksesta päästiin yhteisymmärrykseen. Liitot ilmoittavat ensi viikolla alussa hallintojen käsittelystä ja ratkaisusta.

Työehtosopimuksesta neuvottelutulokseen pääsivät JHL, sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, HALI ry, Sosiaalipalvelualan Allianssi Salli ja Sote ry.

– Hankalissa tilanteissa molempien osapuolten pitää joustaa ja näin tapahtui. Hyvä, että ratkaisuun lopulta päästiin ja lapset, vammaiset ja vanhukset pääsevät jatkamaan arkeaan tutun henkilökunnan kanssa, sanoo HALI ry:n työmarkkinajohtaja Tuomas Mänttäri tiedotteessa.

– Saavutettu neuvottelutulos tarkoittaa hyväksytyksi tullessaan arvokasta työtä tekeville alan työntekijöille mittavaa palkankorotusta, Mänttäri lisää.

Neuvottelutulos sekä palkankorotuksen taso kerrotaan ensi viikon tiistaina 13.6.

Neuvotteluja liittyen yksityiseen sosiaalipalvelualaan on käyty tammikuusta lähtien. Yksityiseen sosiaalipalvelualaan kuuluu varhaiskasvatuksen, kotipalvelun ja hoiva-alan yrityksiä.

Alalla työskentelee 70 000 työntekijää.

Viime viikolla lakot alkoivat varhaiskasvatuksessa ja lastensuojelussa Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat