Yksityisen sosiaalipalvelualan järjestöt jatkoivat ylityökieltoa ja antoivat lakkovaroituksen

SuPerin, Tehyn ja Erton eli Sote ry:n julistama ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu koko yksityisellä sosiaalipalvelualalla, järjestöt kertovat.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi toukokuun 2. päivänä ja sen on määrä päättyä 14. kesäkuuta. Järjestöjen mukaan työtaistelutoimia voidaan tarvittaessa jatkaa tämän jälkeen.

Kiellolla on vaikutuksia muun muassa alalla toimiviin hoiva-alan yrityksiin, kotipalveluun ja varhaiskasvatukseen.

Tehy kertoo, että ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti työnantajan vahvistaman työvuoroluettelon mukaisesti eli lisä- tai ylityötä ei tehdä eikä vuoroja vaihdeta mistään syystä.

Lakkovaroitus torstaista alkaen

Järjestöt ovat lisäksi antaneet lakkovaroituksen kolmen vuorokauden lakosta torstaista alkaen. Lakon piirissä on yhteensä 28 Mehiläisen, Esperi Caren, Saga Caren ja Validian ympärivuorokautisen palveluasumisen, palveluasumisen tai näiden yhdistelmien yksikköä.

– Järjestöjen keskeinen tavoite neuvotteluissa on palkkauksen ja työolojen parantaminen. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla on vakava työvoimapula ja ala on jäänyt selvästi julkista sektoria jälkeen palkkauksessa, Tehy kertoo tiedotteessa.

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut päättyivät tuloksettomina huhtikuun lopussa. Työriitaa on soviteltu valtakunnansovittelijan johdolla toukokuun 8. päivästä alkaen.

Lue myös:


Lue myös:

    Uusimmat