Seinäjoella ravintola Sorsanperään kiemurtelee jono jo puoli yhdeltätoista aamulla. Ravintolan omistava miljonääri Reima Kuisla on päättänyt tarjota ruuan 250 koululaiselle tänään ja huomenna.
– Pasta bolognesea on tänään tarjolla, huomenna hirvenlihakeittoa, kertoo ravintolapäällikkö Isa Hoffren.
Kaikki tapahtui melko nopeasti. Hotellinjohtaja kysyi perjantaiaamuna, onnistuisiko moinen – ja onnistuihan se.
– Puolisen tuntia siinä kesti. Kysyttiin lisää väkeä töihin ja tilattiin tukusta jauhelihaa, kertoo Hoffren.
Nyt pöydissä näkyy iloisia naamoja. Ronja Lahtinen ja Isabella Ojala ovat pistelleet ruokaa niin, että tomaattikastiketta on roiskunut otsallekin.
– On tosi hyvää!
Lakko ei siis tunnu haittaavan näitä koululaisia.
– Ei, tämä on ihan kiva syödä täällä, toteaa Lahtinen.
Teuvalta soppatykin kanssa liikkeelle
Lakko ei siis tunnu haittaavan näitä koululaisia. Seinäjoella yrittäjät ja muun muassa pesäpalloseura JymyJussit on mukana kuviossa, jossa 900 koululaiselle löytyy lämmin ateria. Jymyjussit paistaa ulkona makkaraa sadoille koululaisille, Lintuviidantien koulussa puolestaan on teuvalainen yrittäjä Ilpo Saksa soppatykkeineen.
