Mainos

Sony julisti vinyylin kuolleeksi 1989 – avaa ensi vuonna uuden vinyylipainon Japaniin

Sony päätti lopettaa vinyylien painamisen vuonna 1989, kun yhtiö koki cd-levyn syrjäyttäneen vanhan formaatin. Nyt suoratoisto on syrjäyttänyt cd-levyn, mutta vinyyli on yhä hengissä.

Elektroniikka- ja viihdejätti Sony on ilmoittanut avaavansa uuden vinyylitehtaan Japaniin. Vielä 28 vuotta sitten yhtiö julisti vinyyliäänilevyt kuolleeksi, koska ne olivat silloisen käsityksen mukaan vanhanaikaisia ja vaikeakäyttöisiä.

Vaikka vinyylilevyt eivät käytännössä koskaan poistuneet kokonaan käytöstä, on niiden nykyinen menekki  kasvanut taas siihen pisteeseen, että Sony on päättänyt alkaa painamaan vinyylilevyjä lähes kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen.

Sonyn ensimmäinen uusi vinyylitehdas avataan Tokion lähellä Japanissa maaliskuussa 2018. Yhtiö ei ole vielä paljastanut, mitkä artistit tai musiikkityylit tulevat tehtaan tuotantoon.

Sony luopui aikoinaan vinyylilevyjen painamisesta, sillä yhtiö päätti panostaa pienempään ja helppokäyttöisempään cd-levyyn. Tällä hetkellä myös cd-levystä puhutaan lähes kuolleena formaattina, ja sen arvellaan taas elpyvän samaan tapaan kuin vinyylilevykin on jälleen elpynyt.


***

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.