Somevaikuttaja tyrmäsi tuntemattoman miehen käytöksen kuntosalilla rajuin sanankääntein – julkaisi tilanteesta videon ja sai pian itse pyydellä anteeksi

Somevaikuttajan ahdistelusyytökset eivät menneet läpi sosiaalisessa mediassa.

Videoiden suoratoistopalvelussa Twitchissä videopeli- ja lifestylesisällöillään vaikuttava, ja TikTokissa yli 600 000 seuraajaa omaava Jessica Fernandez joutui myöntämään tehneensä arviointivirheen, kun syytti eräällä videollaan hänen kanssaan samaan aikaan kuntosalilla ollutta miestä tuijottamisesta, kertoo New York Post.

Somekohu sai alkunsa, kun Fernandez julkaisi– sittemmin poistetun – videon, jolla hän kuvaa itseään salilla nostamassa painoja. Samalla nainen valittaa miehestä, joka seisoo hänen takanaan. "Vihaan tätä. Vihaan tätä. Vihaan, kun täällä on sekopäitä", Fernanzez muun muassa mutisee ja haukkuu videolla selvästi näkyvää miestä ikävin sanoin. Naisen mukaan mies "tuijotti häntä kuin lihanpalaa".

Fernandez jopa zoomaa mieheen, joka myöhemmin tulee tarjoamaan apuaan myös painojen asettelussa. Videolla pyörii lauseita, kuten eräs, jossa nainen toivoo "luonnovalinnan pyyhkivän nämä sekopäät pois".

Video lähti seuraajien voimin luonnollisesti leviämään. Jos Fernandez toivoi naisten tukevan häntä miehen haukkumisessa, hän sai pettyä pahasti. Vaikka moni toki tuki naista tämän ahdistuksessa, moni huomautti, ettei mies todellisuudessa tehnyt mitään kummallista. Sen sijaan video osuikin somevaikuttajan omaan nilkkaan erityisesti, kun fitness-vaikuttaja Joey Swoll otti siihen kantaa.

– Naisia ahdistellaan kuntosaleilla ja sen pitää loppua, mutta sinä et ole yksi heistä. Ystävällinen teko tai silmäys ei tee sinusta uhria, luki Swollin julkaiseman videon saatetekstissä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Iso ero siinä, tuijottaako vai vain yksinkertaisesti katsoo tai vilkaisee"

Swollin arvion mukaan videon Fernandezin haukkuma mies yritti vain auttaa painojen kanssa kamppailevaa naista, ja kenties miehen vilkuiluun osasyynä oli se, että nainen oli suoraan hänen edessään ja hänen kameransa osoitti miestä. Lisäksi nainen puhui itsekseen, joten mies Swollin arvelun mukaan luultavasti ihmetteli, mitä nainen oikein touhusi.

– Ensinnäkin, kuten olen ennenkin sanonut, on iso ero siinä, tuijottaako vai vain yksinkertaisesti katsoo tai vilkaisee jotakuta, Swoll sanoo.

Swoll huomauttaa myös käyneensä 20 vuotta salilla ja auttaneensa lukuisia ihmisiä painojen kanssa – niin miehiä kuin naisiakin.

– Sillä ei ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa. Sitä auttaa ihmisiä, koska se on ystävällistä.

Swoll tuomitseekin Fernandezin tavan kääntää miehen ystävällinen teko joksikin, mitä "hyypiö" tekisi. 

Swoll sai paljon kannatusta videolleen, ja Fernandez päätyi pian pyytämään anteeksi mieheltä julkisesti. Fernandez kirjoittaa, ettei mies tehnyt hänelle mitään väärää, vaan hän itse suurenteli heidän vuorovaikutustaan.

– Luettuani kirjaimellisesti tuhansia kommentteja minusta, tilanteesta ja kyseisestä miehestä, silmäni todella avautuivat sille, kuinka vahingoittavaa tämä olisi voinut olla hänelle, nainen kirjoitti anteeksipyynnössään ja kertoo potevansa syyllisyyttä.

Katso myös: Christine jäi kuntosalilaitteseen jumiin pää alaspäin

Nainen jäi jumiin kuntosalilaitteeseen – älykello toi avun! 2:06
Christine joutui hälyttämään apua jäätyään salilaitteeseen jumiin.

Lue myös:

    Uusimmat