Elena teki valituksen kuntosalille, kun tuntematon mies ahdisteli – tyrmistyi vastauksesta, jonka sai: "Testosteronitasot ovat korkealla etenkin treenien aikana"

Nämä asiat jokainen kuntosalilla käymiseen hurahtanut tunnistaa 0:45
Nämä asiat jokainen kuntosalilla käyvä tunnistaa.

Suositun kuntosaliketjun johtaja perusteli kyseenalaisella tavalla salilla törkeästi käyttäytyneen miehen käytöstä.

Kun englantilaista Elena Bunbyrya ja tämän ystävää ahdisteltiin paikallisella Gymbox-kuntosalilla, lähetti tämä tiedon asiasta myös ketjun johtajalle. Johtajan vastaus ei Elenaa, 22, miellyttänyt, ja hän jakoikin sen tyrmistyneenä Twitterissä, kertoo Buzzfeed.

"Se olisi voinut tapahtua missä tahansa"

Sähköpostissa johtaja toteaa, että on valitettavaa, että Elenalla oli kuntosalilla sellainen kokemus. Johtaja kertoo, ettei ole aiemmin törmännyt vastaaviin ongelmiin salin jäsenten kanssa.

– Ymmärrän, että se, mitä sanottiin, oli sopimatonta ja törkeää, johtaja muotoilee, mutta toteaa kuitenkin, ettei kyseisestä henkilöstä ole tullut muita valituksia.

Johtaja kertoo vievänsä asian eteenpäin, mutta kertoo vielä sähköpostin lopuksi oman näkemyksensä.

– Minun henkilökohtaisesta näkökulmastani se on valitettava tilanne, jos mies käyttäytyy törkeästi sinua kohtaan, mutta se olisi voinut tapahtua missä tahansa. Olemme kuntosalilla, jossa testosteronitasot ovat korkealla etenkin treenien aikana. Tämä tarkoittaa, että reaktiot tilanteisiin voivat olla hieman äärimmäisiä etenkin miehillä.

"Tekee siitä vielä kamalampaa"

Elena oli vastauksesta äimistynyt.

– Se, mikä tässä kaikessa hämmentää, on se, että tämä Gymboxin henkilökunnan jäsen on nainen, mikä tekee siitä mielestäni vielä kamalampaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Ensinnäkin Elena kiinnittää huomiota siihen, että toteamalla, ettei ongelmia ole aiemmin ollut, kuntosalin edustaja tarkoittaa, ettei hän usko Elenan väitteitä. Myöskään toteamus siitä, että se olisi voinut tapahtua missä tahansa, ei mene Elenan jakeluun.

Näin mies käyttäytyi

Elena kertoo, että tapaus sattui viime vuoden lopulla, kun Elena meni salille ystävänsä kanssa. Kaksikkoa lähestyi mies, joka halusi käyttää laitetta, jota naiset parhaillaan käyttivät. Kun naiset yrittivät selittää heidän vuorottelevan laitteen käytön kanssa, mies pilkkasi heitä ennen kuin käveli pois selvästi ärsyyntyneenä.

– Hän nauroi, pyöräytti silmiään ja käveli pois mutisten samalla jotain.

Elena kysyi kuiskaten ystävältää Rosielta, mikä miehen ongelma oli, jolloin kysymyksen kuullut mies ryntäsi takaisin naisten luo.

– Hän sanoi, että "jos nauratte ja hymyilette, kun treenaatte jalkoja, ette treenaa jalkoja. Säälittävää", Elena kertoo.

Elenan mukaan mies jäi tämän jälkeen treenaamaan naisten lähelle, minkä hän koki uhkaavana. Tämän vuoksi hän päätti lähestyä asian tiimoilta myös kuntosalin esimiestä, jolle nainen kertoi viestissään miehen tuijottaneen naisia ja tulleen jatkuvasti ihan lähelle.

Elena ei voi ymmärtää, että sai takaisin viestin, jossa kuntosalin edustaja puolusteli miehen käytöstä.

– Minulle käytännössä sanottiin, että minun pitäisi päästä siitä yli, nainen kummeksuu.

Kuntosalin edustaja kertoi Buzzfeedille, että asia on otettu esiin vastauksen lähettäneen henkilön kanssa. Koko tiimiä koulutetaan uudelleen vastaavien tilanteiden varalta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat