Snookertähti rökitti Ronnie O'Sullivanin – taustalta paljastui vaimon junailema yllätys, mikä sai kyynelet virtaamaan: "Hän on uskomaton ihminen"

Snookertähti Neil Robertson paljastaa saaneensa tunteikkaan yllätyksen vaimoltaan, kun tämä oli järjestänyt australialaispelaajan isän kaukaa kotoa Isoon-Britanniaan. 

Myös O'Sullivan ihasteli Robertsonin huimaa virettä, mikä kulminoitui finaalissa kuuteen peräkkäiseen erävoittoon murskalukemin. 

Nyt World Snooker on julkaissut viikko sitten tehdyn haastattelun, jossa Robertson avautuu tunteikkaasti koronarajoitusten aiheuttamista haasteista. 

Robertson asuu norjalaisen vaimonsa Millen ja kahden lapsensa, 10-vuotiaan Alexanderin ja 2-vuotiaan Penelopen, kanssa Englannin Cambridgessa. Hän on kuitenkin ollut kaksi vuotta erossa Australiassa asuvista vanhemmistaan ja muista läheisistään koronaviruspandemian ja siitä johtuvien matkustusrajoitusten takia. 

Viime vuodenvaihteessa Robertsonin toivo jälleennäkemisestä kasvoi, mutta uudelleen voimaan tulleet rajoitukset romuttivat suunnitelmat. Samalla tähtipelaajan mieliala synkkeni, ja hän harkitsi omien sanojensa mukaan jopa kilpapelaamisen lopettamista muutaman kuukauden ajaksi matkustaakseen Australiaan. 

Robertsonin vaimo oli pistänyt merkille puolisonsa alakuloisuuden. 

– Mille teki hämmästyttävän jutun, josta en tiennyt mitään. Hän huomasi sen, miten vaikeaa minulla oli ja kuinka kaipasin perhettäni. Hän kirjoitti kirjeen Australiaan (viranomaisille) ja sai isäni tänne, Robertson kertoo ja alkaa samaan aikaan herkistyä kyyneliin.

– Tämä on vähän hassua, mutta hän mainitsi kirjeessä saavutuksistani, ja siitä kuinka kaipaan isääni. Isäni saapui tänne eilen (21. maaliskuuta), enkä tiennyt yhtään, että Mille oli suunnitellut tällaista. Hän on uskomaton ihminen. Hän teki minun puolestani noin. 

Mille Fjelldal taisteli vuosina 2015-2017 masennuksen kanssa, mikä näkyi raskaasti myös Robertsonin otteissa snookerpöydillä. Vaimon tervehtyminen oli piristysruiske, ja sama vaikutus tuntuu olevan myös isän saapumisella Englantiin, sillä Robertson murskasi Ronnie O'Sullivanin sunnuntaina.  

– Tämä on antanut minulle mielettömän paljon lisää henkistä voimaa.

– Pelkästään jalkapallon katsominen sohvalla hänen kanssaan on hienoa. On hämmentävää, kuinka itsestään selvinä asioina tuollaisia juttuja pitää, Robertson mainitsee.

Robertson on voittanut urallaan 20 rankingturnausta ja lisäksi muutamia muita suurkisoja, kuten Mastersin, mutta tilillä on "vasta" yksi maailmanmestaruus. Nyt hän saattaa saada lisäenergiaa isänsä läsnäolosta, kun turnaus käynnistyy Sheffieldin Crucible-teatterissa 17. huhtikuuta. 

– Hän ei oikein ole tuonut minulle onnea (siellä) mestaruuteni jälkeen, sillä olen lennättänyt hänet paikalle joka vuosi, Robertson hymyilee viitaten vuoden 2010 MM-titteliinsä. 

– En malta odottaa, että pääsen pelaamaan MM-kisoihin, eikä sillä ole oikeastaan väliä kuinka käy, sillä isäni on nyt täällä, Robertson jatkaa.

Kuten alla oleva kuva osoittaa, Neil Robertson on vaihtanut hiljattain tukkatyyliä. Juttu jatkuu kuvan alla. 

Maailmanlistan kolmonen kuitenkin tietää, missä hänen pitää parantaa saavuttaakseen taas huippumenestystä MM-areenalla: Hänen pitää sanella pelin luonne pöydällä.  

– Minun pitää pystyä pelaamaan enemmän omaa peliäni jokaisessa erässä ja ottelussa. Ehkä olen luottanut liikaa maineeseeni aiempina vuosina ja luullut, että vastustajani sortuvat paineen alla, kun olen yksi suosikeista. Niin ei oikeastaan tapahdu MM-kisoissa, sillä jokainen pelaaja antaa kaikkensa kauden viimeisessä turnauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja