SM-liigassa säkenöinyt 20-vuotias suomalaistaituri jahtaa tosissaan NHL-paikkaa: "En tullut tänne asti pelaamaan vain AHL:ssä"

Kahdella viime kaudella SM-liigan eturivin hyökkääjäksi noussut Matias Maccelli kamppailee paikasta NHL-joukkue Arizona Coyotesin kokoonpanossa.

Maccelli palasi Suomeen vuonna 2019 pelattuaan kaksi kautta junioriliiga USHL:ssä Pohjois-Amerikassa. Debyyttikausi SM-liigassa ja Ilveksessä sujui mallikkaasti. Maccelli nakutti 43 ottelussa tehot 13+17.

Arizonan vuonna 2019 varaama Maccelli solmi kauden päätteeksi NHL-tulokassopimuksen, mutta jatkoi vielä kauden lainalla Ilveksessä. Meno kaukalossa vain kiihtyi, ja 51 ottelua tuottivat Maccellille pisteet 15+24.  

Nyt 20-vuotias hyökkääjä on karistanut Suomen pölyt jaloistaan ja rakentaa uraansa Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Viime viikon Maccelli hikoili Coyotesin nuorten pelaajien leirillä.

– Täällä on ollut hauskaa. Minulla oli pitkä, neljän kuukauden tauko, joten paluu Arizonaan ja harjoituksiin on tehnyt hyvää. Odotan todella innoissani tulevaa vuotta, Maccelli sanoi NHL.comin haastattelussa.

Maccellin pelaa kolmivuotisen tulokassopimuksensa toista vuotta. Miehellä on kaksi kautta aikaa näyttää taitonsa Pohjois-Amerikassa. Suomalaistaiturin suunnitelmat ovat selvät.

– En tullut tänne saakka pelatakseni vain AHL:ssä. Haluan tapella paikasta NHL:ssä. Mutta ei ole ongelma pelata kautta AHL:ssä.

Maccelli nostaa kysyttäessä esiin vahvuutensa hyökkäyspäässä, mutta vakuuttaa tekevänsä osuutensa myös puolustussuuntaan. Arizonan kuumuudessa Maccelli sanoo viihtyneensä mainiosti. Lämpömittari huitelee liki 40 asteen lukemissa.

– Täällä on todellakin erilaista kuin Suomessa. Rakastan tätä säätä. Viihdyn itse asiassa todella hyvin. Jotkut jätkistä inhoavat kuumuutta, muttaminä nautin siitä täysillä.

Lue myös:

    Uusimmat