Seattlen kallis hintataso pakotti Joonas Donskoin tarkkaan harkittuun ratkaisuun – "Se ei ole hauskaa"

Seattle Krakenin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi on päässyt jo tutustumaan uuteen kotikaupunkiinsa. Asunnon löytäminen ei ollut helppoa.

Tulevalla kaudella NHL-taipaleensa aloittava Seattle Kraken poimi Donskoin riveihinsä kesän laajennusdraftissa Colorado Avalanchesta. Seattle on Donskoille NHL-uran kolmas joukkue.

Uuteen kaupunkiin muuttaminen ei ole koskaan helppoa. Varsinkaan, kun mukana matkustaa vaimo, vastasyntynyt poika ja neljä lemmikkiä. Asunnon löytäminen ei ollut helppoa.

The Athletic kertoo Donskoin ottaneen varmuuden vuoksi yhteyttä Seattlessa majaansa pitävään kiinteistövälittäjään ennen laajennusdraftia, jotta mahdollinen muutto sujuisi jouhevammin.

Lopulta muutto tuli tarpeelliseksi, kun Donskoi poimittiin Kraken-paitaan. Donskoi perheineen päätyi omistusasunnon sijaan vuokraamaan itselleen asunnon, koska asuntojen hinnat ovat Seattlessa pilvissä.

– Me emme ostaneet, vaan vuokrasimme. Asuntomarkkinat ovat hulluja juuri nyt. Ei ole paljon vaihtoehtoja, jos sinulla on lemmikkieläimiä. On vaikeaa löytää paikka, joka sallii lemmikit, Donskoi kertoo The Athleticin haastattelussa.

Donskoi nauttii tällä hetkellä 3,9 miljoonan dollarin (noin 3,3 milj. euron) vuosipalkasta. 29-vuotias suomalaishyökkääjä tiedostaa, ettei hän tienaa miljoonia loppuelämäänsä. Tästä johtuen Donskoi perheineen haluaa käyttää rahojaan viisaasti.

– Tiedän, että jääkiekkoilijat tienaavat paljon rahaa, mutta vain lyhyen hetken. Jääkiekon jälkeen minun on löydettävä ammatti. Tätä rahaa ei tule luukuista ikuisesti eikä sitä voi tuhlata tyhmästi. Haluan säästää ja sijoittaa niin paljoin kuin mahdollista, Donskoi sanoo.

Yhdysvalloissa kaudesta 2015-16 lähtien asunut Donskoi on NHL-uransa aikana nähnyt, ettei Yhdysvalloissa asuminen ole halpaa lystiä. Donskoi on kuitenkin tottunut jo kovaan hintatasoon.

– Ei ole koskaan kivaa maksaa kovia summia. Olemme olleet San Josessa, Denverissä ja Seattlessa. Ne eivät ole halpoja paikkoja, joten sitä tottuu koviin hintoihin. Se ei ole hauskaa, Donskoi toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat