SM-liigaseuran pomolle vaaditaan ehdollista vankeutta – yritti ajaa syyttäjän mukaan pysäköinnintarkastajan päälle

Jukurien pitkäaikainen seurapomo Jukka Toivakka joutui vastaamaan syytteisiin, joiden mukaan hän olisi kiihdyttänyt autolla virantoimituksessa ollutta pysäköinnintarkastajaa kohti. 

Toivakkaa syytettiin Mikkelissä kello 9 alkaneessa oikeudenkäynnissä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, liikenneturvallisuden vaarantamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä. 

Toivakka kiistää syytteet, ja syyttäjä vaatii hänelle ehdollista vankeusrangaistusta. Lisäksi pysäköinnintarkastaja kertoi saaneensa asianajanan mukaan saaneensa pitkäaikaisen traumaperäisen stressireaktion, ja valvoja vaatii 5500 euron korvauksia.  

Pysäköinnintarkastaja oli tullut joulukuun 14. päivä vuonna 2018 Mikkelissä tarkistamaan, että onko Toivakan pysäköidyn auton pysäköintimaksu maksettu. Syytteen mukaan Toivakka oli kiihdyttänyt autoaan voimakkaasti tarkastajaa kohti, ja hän oli ehtinyt juuri ja juuri väistää. 

Pysäköinnintarkastajan asianajaja kertoi, että tarkastajalle oli tullut pitkäaikainen traumaperäinen stressireaktio. 

Tilanteen yksityiskohdista on näkemyseroja. Syyttäjän lausunnon mukaan tarkastaja on seisonut noin metrin päässä Toivakan autosta, kun Toivakan asianajajan mukaan matkaa oli noin kolme metriä. 

Toivakka on toiminut Jukurien puheenjohtajana ja toimitusjohtajana. Hän jättäytyi sivuun tehtävistään maanantaina

Juttua muutettu kello 10.22, vaihdettu pysäköinninvalvoja pysäköinnintarkastajaksi. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja