Jukurien pääomistaja sai tiedon seurapomon rikossyytteistä median kautta – avaa tapauksen taustoja

Jukurien suurin yksittäinen omistaja ja hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Viitikko yllättyi maanantain uutisesta, jonka mukaan puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Jukka Toivakka on syytettynä kolmesta eri rikoksesta. 

Ilta-Sanomien mukaan Toivakka on tiistaina Etelä-Savon käräjäoikeudessa syytettynä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä. Jukurit tiedotti, että Toivakka siirtyy toistaiseksi sivuun seuran toiminnasta. 

– Tieto tuli puskista, lehdestä luettiin. Jukka oli sitten yhteydessä sen jälkeen. Sen jälkeen hän teki itse päätöksen, että seuran kannalta tämä on parempi ratkaisu, Viitikko sanoi MTV Urheilulle. 

"Eivät nämä kivoja tapauksia ole"

Viitikko omistaa itse suoraan ja omistamiensa kiinteistöalan yhtiöiden kautta yli neljäsosan Jukurit HC Oy:n osakkeita. Hän on toiminut hallituksen varapuheenjohtajana. 

– Eivät nämä kivoja tapauksia ole, mutta kun oikeusprosessi on kesken, hän on vielä syytön, Viitikko sanoi. 

– Jos hänet todetaan syylliseksi, hallitus päättää jatkosta seurassa. Kyllä tämä vähän päivärytmiä sotkee, mutta tältä osin asia on käsitelty ja arki lähtee rullaamaan normaalisti. 

"Negatiivista turbulenssia"

Pasi Kautonen lopetti toimitusjohtajan tehtävät syyskuussa, ja Jukurien toiminnassa ollut Toivakka otti tehtävän vastaan puheenjohtajan pestin lisäksi. 

Viitikko tähdensi, että Jukurit on jo pari vuotta muovannut organisaatiota niin, että puheenjohtajan ja toimitusjohtajan tehtävät on mahdollista yhdistää. 

– Mikkelin on liigaseuroista Rauman jälkeen pienin talousalue. Meidän pitää olla mahdollisimman kustannustehokkaita. Yritämme saada mahdollisimman paljon varoja urheilupuolen käyttöön. 

– Arki toimii hyvin. Teemme tarvittavat asiat ilman ylimääräisiä kommervenkkeja. 

Jukurit on aloittanut kauden kaukalossa erinomaisesti, ja joukkue on sarjataulukossa kahdeksantena. Toivakan tapaus tuo kuitenkin imagokolhun, vaikka hänet todettaisiinkin syyttömäksi. 

– Kyllä nämä aina negatiivista turbulenssia aiheuttavat, Viitikko sanoi. 

Ei eroilmoitusta Jääkiekkoliitolle

Toivakka toimii niin ikään Suomen Jääkiekkoliiton hallituksen varapuheenjohtajana. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi MTV Urheilulle, että hän sai niin ikään tiedon Toivakan syytteistä maanantaina. 

– Kävin hänen kanssaan lyhyen puhelinkeskustelun. Ainakaan vielä hän ei ole tehnyt eroilmoitusta liiton suuntaan, Nummela sanoi.

Jos Toivakka todetaan syylliseksi, mitkä ovat hänen edellytyksensä jatkaa Jääkiekkoliiton hallituksessa?

– Arvioiden tekemisen aika on vasta, kun oikeusprosessi on viety loppuun. Jääkiekkoliiton hallitus on vastuussa toiminnastaan ennen kaikkea Jääkiekkoliiton liittovaltuustolle, joka nimittää puheenjohtajan ja hallituksen jäsenet. 



Lue myös:

    Uusimmat