Mainos

SM-liigan kapteenit ja päävalmentajat puhuivat: Tässä on Liigan aliarvostetuin pelaaja

5:26
Videolla Otto Paajanen kertoo, miltä valinta Liigan aliarvostetuimmaksi tuntuu

MTV Urheilu teki kyselyn SM-liigaseurojen kapteeneille ja päävalmentajille siitä, kuka on sarjan aliarvostetuin pelaaja. Selkeäksi ykköseksi nousi HPK:n Otto Paajanen.

MTV Urheilun kyselyyn vastattiin nimettömänä, ja lähes joka kolmas vastaaja nimesi HPK:n kapteenin Otto Paajasen liigan aliarvostetuimmaksi pelaajaksi. Muuten vastaukset hajaantuivat laajasti, mutta Paajanen nousi sekä kapteenien että valmentajien vastauksissa selvästi esille.

26-vuotias Paajanen on noussut liigapelaajaksi HPK:n junioreista, eikä hän ole edustanut aikuistasolla kuin hämeenlinnalaisseuraa – paitsi lyhyen lainapestin ajan KooKoota Mestiksessä kaudella 2011-12.

Otto Paajasesta sanottua:

– Riistää, raastaa ja taistelee joukkueen eteen joka tilanteessa. On myös monipuolinen pelaaja, voi laittaa jäälle tilanteessa kuin tilanteessa. Sen takia joukkueelle korvaamaton palanen.

– Johtaa joukkojaan kovalla työmäärällä, itseään säästämättä. Pystyy pelaamaan voittavasti molempiin suuntiin ja sen lisäksi sekä yli- että alivoimaa.

– Pelaaja, joka tekee joukkueestaan todella paljon paremman ollessaan kokoonpanossa. Auttaa joukkuettaan joka osa-alueella, hallitsee voittavat asiat. Vahva työntekijä, joka tekee tulosta ja on hyvä sekä tunnollinen puolustamaan. On myös erinomainen alivoimapelaaja ja hyvä aloittaja. Paajanen on vaikea vastustaja, mutta sellainen jonka haluaisi omaan joukkueeseen.

– Luotettava kahden suunnan sentteri. Kentällä aina pelin tärkeimmillä hetkillä. Saa myös tehoja aikaan. 

– Tehnyt kovaa töitä monta vuotta putkeen, hyvä monessa roolissa ja erinomainen joukkuepelaaja

Kyseisellä kaudella hän pelasi ensimmäset 34 SM-liigaotteluaan. Jo pari vuotta myöhemmin Paajanen oli HPK:n varakapteeni. Kapteenina hän johtaa joukkuettaan nyt toista kautta. 

Tällä kaudella Paajanen on tehnyt 59 runkosarjan ottelussa 33 pistettä, oma ennätys on 35 pinnaa. Yli 30 tehopisteen kausia Paajasella on kolme.

Merkille pantavaa on se, että HPK ei ole pelannut neljään kauteen ainuttakaan runkosarjan ottelua ilman Paajasta. Seitsemän kokonaisen liigakauden aikana hän on ollut sivussa vain yhdeksästä HPK:n sarjapelistä.

Vaihtoehtoja riitti, HPK vahvasti esillä

HPK nousi joukkueena kyselyssä esiin muutenkin. Mainintoja saivat myös Petteri Nikkilä ja Arto Laatikainen.

– Kokenut, menestynyt puolustaja, joka kaitsee, opastaa ja rauhoittaa HPKn nuorta puolustusta. Voittava pelaaja joka vain parantaa kevään ja tärkeimpien pelien lähestyessä, Laatikaisesta todettiin.

(Artikkeli jatkuu videon alla)

2:28
HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen arvioi seuran avainpelaajia.

Mainintoja ja kehuja saivat muun muassa:

Shaun Heshka, Kärpät: "Todella iso palanen voittavia joukkueita, jo Ässien mestaruusvuodesta. Ei pidä itsestään melua, ei näy draamaa otsikoissa. Kuitenkin erittäin luotettava, kiekollinen ja myös tehokas pelaaja. Vahva uhka ylivoimalla, siniviivalaukaus ja todella hyvä pelikäsitys."

Miska Humaloja, Kärpät: "Tekee töitä, töitä ja vielä kerran töitä. Kärppien kulmahampaita etenkin kun kevään isot pelit alkavat."

Kristian Kuusela, Tappara: "Vuodesta toiseen kovaa tulosta kaukalossa, ilman sen suurempia otsikoita. Tälläkin hetkellä pistepörssin kärkipäässä."

Lasse Kukkonen, Kärpät: "Kukkosta mollataan joka tuutista MM-kisojen ja miksei Liiga-kaudenkin aikana, aiheetta. Ei ymmärretä, miten tärkeä pelaaja hän on omalle joukkueelleen esimerkin näyttäjänä, henkisenä johtajana ja vaatimustason ylläpitäjänä."

Jani Forsström, TPS: "Tasainen suorittaja, joka pelaa aina joukkueelleen. Erinomainen alivoimapelaaja."

Kalle Maalahti, SaiPa: "Hyvä kiekollisena ja hyvä liikkuun ja tuntuu siltä, ettei saa juurikaan palstatilaa."

Hannes Björninen, Pelicans: "Luotettava pelaaja molempiin suuntiin. Käyttökelpoinen pelaaja rooliin kuin rooliin kentällä."

Kuka on Liigan aliarvostetuin pelaaja? -kyselyssä mainitut pelaajat:

Otto Paajanen, HPK
Arto Laatikainen, HPK
Petteri Nikkilä, HPK
Miika Roine, Jukurit
Miikka Pitkänen, KooKoo
Shaun Heshka, Kärpät
Lasse Kukkonen, Kärpät
Miska Humaloja, Kärpät
Hannes Björninen, Pelicans
Kalle Maalahti, SaiPa
Ville Koho, Saipa
Kristian Kuusela, Tappara
Jani Forsström, TPS

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja