SM-liigan aliarvostetuin pelaaja nyökkää arvioille pelaamisestaan – tekee ison huomion joukkueestaan

Otto Paajanen: En koe olevani aliarvostettu HPK:ssa 5:26
Otto Paajanen kertoo, miltä valinta Liigan aliarvostetuimmaksi pelaajaksi tuntuu.

MTV Urheilu toteutti tuoreeltaan SM-liigaseurojen kapteeneille ja päävalmentajille kyselyn, jossa lähes joka kolmas vastaaja nimesi HPK:n kapteenin Otto Paajasen sarjan aliarvostetuimmaksi pelaajaksi. Paajanen ei kuitenkaan itse koe olevansa aliarvostettu.

– Koen, että minua arvostetaan täällä joukkueen sisällä ja meidän yhteisössämme. En sillä lailla koe itseäni aliarvostetuksi. Mutta onhan se hieno kunnia, että tuolla muissa joukkueissa arvostetaan tietyllä tapaa, Paajanen ruotii.

SM-liigakapteenit ja päävalmentajat suitsuttivat varsinkin Paajasen työteliäisyyttä. Häntä kehuttiin myös arvosta, jonka hän tuottaa monipuolisuudellaan joukkueelleen, kun hänet voi laittaa jäälle tilanteessa kuin tilanteessa. Paajanen sanoo tunnistavansa arvioista itsensä.

– Sitä siellä yritetään tehdä, joukkueelle joka vaihdossa hommia. Hyvässä roolissakin olen päässyt pelaamaan jonkin aikaa, Paajanen sanailee.

Paajanen on kellottanut tällä kaudella keskimäärin 18.42 minuutin peliajan ja tehnyt 59 runkosarjan ottelussa 33 pistettä. Kärkiketjujen sentterin vierellä ovat viime otteluissa viilettäneet Teemu Turunen ja Valtteri Puustinen.

HPK:n Turunen: Otto Paajanen ansaitsisi enemmän aikaa otsikoissa 1:29
Teemu Turunen: Otto Paajanen ansaitsisi enemmän aikaa otsikoissa.

Ennen kautta ei ollut tähtiä, nyt on

Paajanen miettii parrasvalojen katveessa menemistä sitä kautta, ettei HPK ole valtakunnallisesti seuratuimpia joukkueita.

– Mutta ei sillä ole väliä, menenkö ison valtakunnan tutkan alla ja jäänkö vähän paitsioon. Meillä on ollut hyvä olla täällä jo pitkään. Pitkään on hyvin tehty hommia. Nyt on hyvä buusti menossa tällä hetkellä. En näe, että se haittaisi, vaikkei ns. olisikaan valokeilassa koko aikaa.

HPK ei ole myöskään paperilla ollut SM-liigan nimekkäimpiä joukkueita, vaikka sarjassa se on ennen runkosarjan viimeistä kierrosta viidentenä. Hämeenlinnalaisten voi katsoa onnistuneen pelaajakehityksessä, mistä Paajanen tekee merkittävän huomion.

– Varsinkaan ennen kauden alkua ei ole valmiita tähtiä hirveästi ollut. Ja nyt taas meillä tuntuu aika hyvin olevan. On (Jere) Innalaa, (Petteri) Nikkilää ja (Teemu) Turusta, jotka ovat ottaneet tosi isoja harppauksia.

– Paljon on pelaajia kehittynyt ja kyllä se minun mielestäni näkyy koko joukkueenkin pelaamisessa.

HPK:n päävalmentaja Pennanen: Meidän juttumme on kasvattaa pelaajia 2:28
HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen arvioi seuran avainpelaajia.

Lue myös:

    Uusimmat