Sivusto: Red Bullilta tyly viesti tähtikuskille ensi F1-kaudesta

Tulosruutu: Monacon GP:ssä rytisi, Ferrarin Charles Leclerc voittoon.

Sergio Pérez on lähestymässä jatkosopimusta Red Bullin kanssa ensi F1-kaudesta, Motorsport.com raportoi. Ferrari-tähti Carlos Sainzille on jäämässä pöydälle kaksi vaihtoehtoa.

Pérez ei ole pystynyt lähellekään kolme maailmanmestaruutta jo voittaneen tallikaverinsa Max Verstappenin veroisiin suorituksiin, ei aika-ajoissa tai kilpailuissa pitkään aikaan oikein edes hetkellisesti. Meksikolainen on toisaalta ollut nöyrä tiimipelaaja, joka ei keikuta venettä.

Vaikka Pérez on ollut viime kilpailuviikonloppuina jälleen vaikeuksissa, mukaan lukien tuore Monacon GP häntäpään aika-ajosuorituksella ja ensimmäisen kierroksen kolarilla, Motorsport.com kertoo mestaritalli Red Bullin uskovan meksikolaisen olevan jatkossakin paras mahdollinen kandidaatti Verstappenin rinnalle. Sivusto pohjaa tässä "tilanteesta hyvin perillä oleviin lähteisiin".

Red Bullin ei Motorsport.comin mukaan uskota harkitsevan Yuki Tsunodan nostamista sisartalli RB:stä Red Bullille. Sivusto kertoo myös, että Red Bull on tiettävästi sanonut Ferrarilta tämän kauden jälkeen lähtevälle Carlos Sainzille, ettei espanjalainen ole heille ehdolla.

– Kaikki merkit viittaavat siihen, että tiimi on valmis pitämään Pérezin mukana, Motorsport.com ynnää.

Marko: Barcelonassa selkeä kuva

Red Bullin neuvonantajalta Helmut Markolta kysyttiin, onko Pérez "paalupaikalla" Red Bullille, mihin hän vastasi, että "en sanoisi, että paalupaikalla, mutta hän on hyvässä asemassa".

Marko antoi tallin ratkaisulle aikaa Barcelonan GP:hen saakka.

– Uskon, että Barcelonassa meillä pitäisi olla selkeä kuva, mies sanoi.

Barcelonan osakilpailu ajetaan 23. kesäkuuta. Sitä ennen ensi viikolla kaasutellaan Kanadassa.

Sainzin vaihtoehdot

Motorsport.comin mukaan Sainzille jäisi pöydälle kaksi selkeää vaihtoehtoa: suunnata Audiksi vuonna 2026 muuttuvalle Sauberille tai Williamsille.

Lyhyellä aikavälillä Williamsin kilpailukyky näyttää paremmalta, mutta Audi on lähdössä F1-projektiinsa valtavin satsauksin. 

Lue myös:

    Uusimmat