Monacon F1-kisassa rytisi: Nyt paljastuivat miljoonaluokan vahingot

Tulosruutu: Monacon GP:ssä rytisi, Ferrarin Charles Leclerc voittoon.

Sergio Perezin pahoin Monacon GP:ssä vaurioituneen Red Bull -auton korjaaminen maksaa jopa kolme miljoonaa dollaria, tiimin neuvonantaja Helmut Marko arvioi. 

Kisaan 16. ruudusta startanneen Perezin suoritus meni pilalle heti avauskierroksella, kun Haas-tallin Kevin Magnussen osui meksikolaisen ajokkiin. Tämän seurauksena Red Bull -auto törmäili katuradalla ja meni pahaan kuntoon. 

Video tilanteesta katsottavissa jutun yllä. Tulosruudun F1-raportti alkaa heti videon käynnistyttyä.  

Rajussa rytäkässä joutui keskeyttämään myös toinen Haas-kuski Nico Hülkenberg

Red Bullin korjaustöiden hintalappu kohoaa valtavaksi.

– Tämä maksaa 2-3 miljoonaa, ja se on iso haitta kulukattoaikana, Helmut Marko jyrisi saksalaiselle Sky Sportsille Racingnews365:n mukaan

– Tämä oli toinen kolaritilanne, jossa Magnussen oli mukana. Onneksi se päättyi onnellisesti, mutta tilanne oli kriittinen. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Perez hämmästeli sitä, ettei Magnussen perääntynyt tilanteessa, vaikka tanskalainen ei ollut missään vaiheessa edes täysin hänen rinnallaan. 

– Kun nyt katson tilannetta ja tiedän, ettei Kevin ollut nostamassa jalkaansa kaasulta, minun olisi pitänyt varmaan vain päästää hänet ohitseni ja välttää koko auton romuttuminen. Vauriot olivat valtavat, Perez kommentoi RTBF Sportin mukaan

Perez piti Magnussenin ajamista "vaarallisena" ja yllättyi, ettei tuomaristo nähnyt tapauksessa tarvetta tarkemmille tutkimuksille. 

F1-kausi jatkuu 9. kesäkuuta Kanadassa. 

Lue myös:

    Uusimmat