Rajun F1-kolarin jälkipyykki käy kuumana – konkarikuskit tylyttävät toisiaan: "Hänen olisi pitänyt tajuta"

Ferrarin Charles Leclerc ajoi voittoon kotiradallaan.

Monacon GP:n avauskierroksella rajusti kolaroineet Red Bullin Sergio Perez ja Haasin Kevin Magnussen vierittivät kolarin syyn toistensa niskaan.

Perez ja Magnussen osuivat avauskierroksella yhteen rajuin seurauksin. Perezin auto osui voimalla seinään ja vei rytäkässä mukanaan Magnussenin lisäksi myös Haasin Nico Hülkenbergin.

Haas-kaksikko ja kovimman tällin saanut Perez selvisivät rajusta kolarista kuitenkin säikähdyksellä

– Tärisen hieman, koska se oli aika kova osuma, Perez kertoo RacingNews365-sivustolle.

Perezin mukaan syy kolarointiin on selkeä. Red Bull -kuskin takana ajanut Magnussen tunki väkisin liian pieneen rakoon aiheuttaen kolarin.

– Jos katsoo minun kuvakulmastani, Kevinin autoa ei näy missään vaiheessa rinnallani. Siitä näkee, että seinä tulee lähemmäksi ja lähemmäksi. Kun ajetaan kaasu pohjassa, tilanteesta on vain yksi poispääsy. Ei siellä vain yksinkertaisesti ollut tilaa molemmille autoille. Jossain vaiheessa hänen olisi pitänyt tajuta se, Perez tylyttää.

Meksikolaisen mukaan Magnussenin olisi pitänyt tajuta höllätä kaasua sen verran, ettei osumaa olisi tapahtunut.

– Olen ollut monta kertaa samanlaisessa tilanteessa. Kun olet takana olevassa autossa, sinun on tajuttava, että nyt on aika vetäytyä ennen kuin asiat tulevat liian lähelle. Joskus sinun täytyy vain tehdä nopea päätös ja perääntyä, mutta hän ajaa kohti kontaktia, Perez painottaa.

Kokenut Magnussen näki tilanteen täysin eri tavalla. Tanskalaiskuskin mukaan Perezin olisi pitänyt jättää hänelle tilaa, koska hänen autonsa keula oli jo Perezin takapään rinnalla.

– Luotin, että hän aikoisi jättää minulle tilaa, koska olin siellä, eikä kyseessä ollut mutka, johon jarrutettaisiin, vaan pieni kaarros keskellä suoraa. Sinun on jätettävä auton levyinen tila tai muuten et jätä kaverille vaihtoehtoa. Se on valitettavaa, koska tämä maksaa paljon tallille. Mutta minun näkökulmastani minut ajatettiin seinään, Magnussen summaa Sky Sportsin mukaan.

– Ensinnäkään hänen ei olisi pitänyt olla siellä, koska joka tapauksessa hän olisi osunut joko seinään tai autooni. Miten hän haluaa minun jättävän hänelle tilaa, jos hän ei edes ole rinnalla? Perez puolestaan kummasteli.

F1-tuomaristo totesi kolarin kilpailutilanteeksi, eikä jakanut rangaistuksia kumpaakaan suuntaan. Magnussen selvisi tilanteesta säikähdyksellä, sillä hän on vain kahden rangaistuspisteen päässä kisakiellosta.

Perez otti tuomariston päätöksen kummastellen vastaan.

– Olen todella yllättynyt, kun ottaa huomioon vaurioiden määrän ja kuinka vaarallinen tilanne se oli. En usko, että hän oikeasti edes miettii, mitä voi tapahtua, Perez ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat