Simpanssiemon ensikohtaaminen poikasensa kanssa sulattaa sydämet – video näyttää, mitä on äidinrakkaus

Video, joka on sulattanut äidinrakkaudellaan miljoonien ihmisten sydämet: simpanssiäidin ja poikasen ensikohtaaminen 1:28
Miljoonia koskettaneella videolla simpanssiemo Mahale saa vihdoin ensimmäistä kertaa pienen poikasensa syleilyynsä.

Eläintarha julkaisi videon hetkestä, jolloin simpanssiäiti ja tämän poikanen kohtasivat ensimmäisen kerran vaikean keisarileikkauksen jälkeen.

Sedgwickin eläintarha Wichitassa Kansasissa julkaisi koskettavan videon simpanssiäiti Mahalesta, joka sai vihdoin poikasensa takaisin. Kohtaamisesta ovat uutisoineet useat mediat, kuten Guardian ja Metro. Video on koskettanut miljoonia ympäri maailman, ja moni on sanonut sen osoittavan, kuinka syvästi myös eläimet voivat tuntea äidinrakkautta.

Yllä olevalla videolla on materiaalia sekä simpanssiäidin leikkauksesta että muutaman päivän jälkeisestä sosiaalisen median sydämet sulattaneesta ensikohtaamisesta äidin ja poikasen välillä. Positiivisiin uutisiin keskittynyt Humankind -TikTok-käyttäjä jakoi videon ensikohtaamisesta ja sen on nähnyt lähes 10 miljoonaa käyttäjää.

Erinomainen äiti

Videolla Mahale ei ensin huomaa tullessaan aitauksensa sisätiloihin, että huoneeseen on tuotu kallisarvoinen kangaskäärö. Aluksi simpanssiäiti seisoo hieman epävarmana kääreen lähellä, mutta kun vastasyntyneen simpanssivauvan käsi nousee haparoiden esiin kääreiden seasta, kiirehtii äitisimpanssi salamana vauvansa luokse ja nostaa vauvansa suojelevien käsiensä suojaan.

–  Hyvin tehty Mahale, videolla kuuluu hoitajien hellä kehu tuoreelle äidille.

Eläintarhan henkilökunta jakoi videon sosiaaliseen mediaansa ja sen myötä koko maailma on ihastunut simpanssiäidin ja tämän pienen poikavauvan ensikohtaamiseen. Moni videon nähnyt on sanonut sen kuvastavan äidinrakkautta puhtaimmillaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

–  Kaikki eläintarhamme eläimet ovat elintärkeitä lajiensa edustajia, Sedgwickin eläintarha kertoo.

Pieni simpanssipoika on saanut nimekseen Kucheza. Nimi tarkoittaa swahilin kielellä leikkiä. Se oli jäänyt 17. marraskuuta operoidun keisarileikkauksen jälkeen muutamaksi päiväksi eläinsairaalaan seurattavaksi ja hoidettavaksi, koska sillä oli ollut vaikeuksia hengittää itse omin voimin.

–  Mahale ja Kucheza ovat muistuttaneet meitä kaikkia siitä, että ne ovat älykkäitä, karismaattisia ja upeita eläimiä, eläintarha muistuttaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Mahale osaa multitaskata

Eläintarha kertoo, että Mahalesta on kuoriutunut uskomaton emo, eikä se ole laskenut vauvaansa maahan sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran sai sen syliinsä. Lajilleen tyypillisesti Mahale on mestari tekemään monia askareita samanaikaisesti. Sille ei ole homma eikä mikään esimerkiksi syödä samaan aikaan, kun se hoitaa ja imettää poikastaan.

–  Mahale imettää erinomaisesti ja sillä on runsaasti maitoa poikaselle, eläintarha kertoo.

Eläintarhan mukaan apinoiden äidinmaidon tuotanto on yleisesti vahvempaa ja pidempiaikaisempaa kuin ihmisillä. Sen takia Mahalella ei ollut ongelmia saada maitoa nousemaan, vaikka synnytys tapahtuikin keisarinleikkauksella ja se joutui muutamaksi päiväksi eroon poikasestaan.

Lue myös:

    Uusimmat