Kuka videolla ei kuulu joukkoon? Vuonna 2005 eläintarhasta hatkat ottanut Pink Floyd bongattiin Teksasissa

Kuka ei kuulu joukkoon? Vuonna 2005 hatkat ottanut Pink Floyd bongattiin Teksasissa 1:37
Kuka ei kuulu joukkoon? Vuonna 2005 hatkat ottanut Pink Floyd bongattiin Teksasissa

Tällä videolla näkyy lintuja luontaisessa ympäristössään – sekä yksi hieman erilainen siivekäs! Kyseessä on vuonna 2005 karannut flamingo 492,  Pink Floyd, jota ei enää yritetäkään saada kiinni.

Vuonna 2005 karannut flamingo on löytynyt, mutta eläintarhaan se ei enää joudu. Kansasin eläintarhasta 17 vuotta karussa ollut lintu bongattiin Teksasissa, kertoo CNN.

Karkasi vuonna 2005

Viranomainen vahvisti uutistoimisto AP:lle, että luonnossa havaittu lintu on eläintarhasta karannut yksilö numero 492. Se tunnetaan nimellä Pink Floyd.

Lintu tallentui videolle, jolla sen jalkarenkaan numerointi näkyi. Katso video jutun alusta!

Pink Floyd karkasi ystävänsä kanssa Sedgwick Countyn eläintarhasta myrskyn jälkeen vuonna 2005. Siitä on vuosien varrella tehty useita havaintoja. Toista lintua ei ole enää tavoitettu.

Eläintarha, josta Pink Floyd karkasi, on yli 1200 kilometrin päässä kuvauspaikasta. Houstonin eläintarhan lintuasiantuntija Ric Urbanin mukaan on vaikeaa arvioida, missä lintu on käynyt ja mitä kaikkea se on nähnyt 17 pakovuotensa aikana.

–  Niiden lentoonlähtö saattaa näyttää vähän hankalalta, mutta ne voivat lentää yli 50 kilometrin tuntivauhtia ja matkustaa yli 500 kilometriä, Urban sanoo.

Pink Floydia ei enää vangita

Vaikka sen flamingoseuralaista ei enää ole havaittu, Pink Floydillä on kuitenkin runsaasti tovereita luonnossa. Eläintarha ei aio pyydystää karkulaistaan; vangitsemisoperaatio olisi hankala toteuttaa, ja se häiritsisi villieläimiä.

Pink Floyd saattaa elellä luonnossa vielä vuosikymmeniä, sillä flamingot voivat elää 50-vuotiaiksi.

– Kunhan sillä on runsaasti ruokaa eikä saalistajia ilmaannu, sillä menee hyvin, Urban vakuuttaa.

Lähde: CNN, Apnews.com, Kansas.com

Lue myös:

    Uusimmat