Siisti olohuone vähällä vaivalla – näin se onnistuu

Olohuone on kodin keskus. Onkin tärkeää, että olohuone on sotkuton ja kotoisa. Lue, miten siistit olohuoneen kevättä varten!

Olohuoneessa vietetään paljon aikaa, joten on todella tärkeää, että siellä on viihtyisää. Koska olohuoneessa viihdytetään myös vieraita, hyvä ensivaikutelma on paikallaan.

Siivoa, puhdista ja järjestele oleskelutilat – lue vinkit!

Paperit pois

Aikakausi- ja sanomalehdet luovat ylimääräistä epäjärjestystä olohuoneeseen ja keräävät lisäksi pölyä. Säilytä lehtiä korissa, kunnes olet lukenut ne. Heitä sitten sanomalehdet kierrätykseen ja lahjoita aikakausilehdet vaikka sairaalaan, kirjastoon tai kampaajallesi.

Pese tekstiilit

Imuroi sohvanpäälliset ja pese verhot. Voit myös päivittää huonekalut irtopäällisillä, jotka ovat helppo keino uudistaa olohuoneen yleisilme. Vie myös matot pesulaan.

Lisää kasveja

Huonekasvit voivat suodattaa ilmaa kodissasi, joten niitä kannattaa harkita olohuoneen koristukseksi. Lisäksi niiden raikkaan vihreä ulkonäkö tuo eloa huoneisiin. Kokeile vaikkapa kultaköynnöstä, viirivehkaa tai köynnösvehkaa.

Puhdista myös pienet esineet

Pyyhi pölyt valokuvakehyksistä, kirjoista, hyllyistä ja sohvapöydältä. Pitäisikö myös televisio pyyhkiä? Muista, ettei televisioruudulle saa suihkuttaa mitään aineita suoraan. Usein hieman kosteahko, pehmeä liina riittää puhdistukseen.

Järjestele!

Järjestele DVD- ja CD-levyt sekä kirjat. Jos niitä ei ole järjestelty hyvin, nämä esineet voivat tehdä olohuoneesta helposti sotkuisen näköisen.


LUE MYÖS:


(MTV LIFESTYLE)

Osittaislähde: Country Living

Lue myös:

    Uusimmat