Näillä vinkeillä pääset eroon koirankarvoista

Mustat vaatteet ja sohvatyynyt ovat taas valkoisten karvojen peitossa, vaikka siivosit juuri. Karvojen kanssa eläminen on jokaisen lemmikinomistajan arkipäivää, mutta karvakaaosta voi helpottaa Martha Stewartin vinkeillä.

Lemmikin säännöllisestä harjaamisesta ja trimmaamisesta voi olla apua, mutta teitpä mitä tahansa, jossain on aina karvoja. Katso tästä vinkit yleisimpien ongelma-alueiden siistimiseen.

Matot

Imuroi erityisesti paksunukkaiset matot useita kertoja viikossa pitääksesi karvat kurissa. Kaikki matot hyötyvät myös ajoittaisesta tamppaamisesta.

Lattiapinnat

Imurointi ei ole paras ratkaisu koville lattiapinnoille, sillä imuri saattaa pahimmassa tapauksessa vain puhaltaa karvaa ympäriinsä. Staattinen moppi on parempi, sillä se imee karvat itseensä. Lattiat kannattaa myös pestä silloin tällöin, jotta pääset eroon tassuissa kulkeutuneesta liasta.

Vaatteet

Helpoin keino irrottaa karvat vaatteista on nukkarulla tai teippirulla. Eläinkaupoista saa myös trimmikiviä, jotka on tarkoitettu irtokarvojen poistamiseen. Sellainen kannattaakin olla ulko-oven lähellä roikkumassa, jotta voit käydä vaatteet läpi ennen kuin lähdet kotoa. Vaatteiden karvat kannattaa käydä läpi myös ennen pesua, sillä pesukone ja rumpukuivaaja voivat saada karvat jumittumaan vaatteisiin entistä tiukemmin.

Huonekalut

Nukkarulla käy myös huonekaluihin, samoin imuri. Karvat saa irti myös kostutetulla kumihanskalla, johon karvat tarttuvat. Älä huuhdo karvoja lavuaarista alas, ettei lavuaari tukkeudu.

Tahrojen puhdistaminen

Karva ei ole lemmikinomistajan ainoa huoli, sillä lemmikeillä on toisinaan tapana jättää jälkeensä myös erilaisia tahroja. Mitä nopeammin pääset tahraan käsiksi, sen parempi, sillä tahrat saattavat jämähtää kuivuessaan.

Taputtele tahraa valkoisella kankaalla ja anna sen imeä mahdollisimman paljon kosteutta. Valmista seos kupillisesta kädenlämpöistä vettä ja parista pisarasta tiskiainetta. Taputtele tahraa vuoroin seokseen kastetulla kankaalla ja puhtaalla kankaalla, kunnes tahra häviää.

Lue myös:

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat