Helpota siivousta näppärin sisustusvalinnoin

Sisustusvalintoja kannattaa miettiä muutenkin kuin kauniin ulkoasun puolesta. Fiksuilla valinnoilla nimittäin helpotat jokapäiväistä elämääsi.

Tärkeintä siivousta helpottavassa sisustamisessa on valita materiaalit ja huonekalut sekä niiden järjestys järkevästi. Helpon siivouksen nyrkkisääntö on valita sellaisia materiaaleja, jotka on helppo puhdistaa, ja jotka ovat mielellään likaa hylkiviä. Tämä ei tarkoita sitä, että sisustuksen pitäisi olla tylsä tai muistuttaa julkista tilaa.

Sisustuskaupoilla kannattaa kuitenkin pitää järki kädessä, sillä hankalat ja helposti likaantuvat materiaalit ja kalusteet lisäävät siivoukseen kuluvaa aikaa merkittävästi. Jätä kauppaan matto, josta lähtee nukkaa jo koskettaessa äläkä tartu sisustustyynyyn, jonka hoito-ohjeet kieltävät pesemisen kokonaan.

Siivoamista helpottaa huomattavasti se, että lattiatila ei ole tukossa matoista ja kalusteista. Harkitse esimerkiksi seinälle nostettavia kaapistoja ja hyllyjä jalallisten kaappien sijaan. Ainakin osa valaisimista voisi myös olla seinälle kiinnitettävää mallia tai kattovalaisimia.

Tutustu hoito-ohjeisiin ja säästä vaivaa

Huonekalujen järjestyksellä on myös merkitystä. Selviät siivouksesta vähällä vaivalla, kun sinun ei tarvitse siirtää jokaista huonekalua päästäksesi käsiksi pölypalloihin. Myös lattia kiittää, kun sinun ei tarvitse raahata raskaita huonekaluja, jotka naarmuttavat sen pintaa.

Ennen kuin ostat kalusteita tai esimerkiksi sisustustyynyjä, tutustu niiden hoito-ohjeisiin. Suosi erityisesti likaa hylkiviä ja helppohoitoisia materiaaleja, jotka saa laittaa pesukoneeseen. Esimerkiksi nahka hylkii likaa ja se on helppo pyyhkäistä puhtaaksi. Huollettuna hyvälaatuinen nahka säilyy kauniina vuosikymmeniä. Puuvilla taas kestää pesua korkeissakin lämpötiloissa, joten sen saa pesukoneessa puhtaaksi, vaikka se tahriintuisikin. Laatua voi myös metsästää käsikopelolla. Hyvälaatuinen materiaali myös tuntuu kädessä hyvältä ja näyttää siistiltä.

Mieti myös kalusteiden väritystä. Valkoinen sohva on kaunis, mutta manaat ostostasi taatusti, kun tiputat sohvalle hilloa tai ystäväsi istuu siihen uusissa farkuissaan, jotka päästävätkin väriä. Jos värisilmäsi ei hyväksy sisustukseen kuin vaaleita värejä, kannattaa tutustua suojasuihkeisiin ja valmistautua siihen, että vaaleat värit eivät ole yhtä huolettomia kuin tummemmat tai kirjavat väritykset.

Osittainen lähde: Siivous.info

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat