Seksuaaliterapeutin neuvot seksivälineiden käyttöön: Myös mies nauttii värinästä

Seksuaaliterveystuotteet ovat arkipäivästyneet myös suomalaisten keskuudessa. Seksivälineitä suositellaan käytettäväksi sekä yhdessä että erikseen – mutta kuinka yleistä se onkaan?  Erityistason seksuaaliterapeutti Sari Mäki kertoo.

Suomalaisten asenne seksivälineisiin on muuttunut vuosien saatossa suvaitsevammaksi. Tuotteita ei enää tarvitse tilata salamyhkäisesti netistä tai viipottaa hämyisiin aikuisviihdeliikkeisiin huppu päässä ja lähteä ulos logottoman mansikkamuovikassin kanssa olkansa yli vilkuillen.

Seksuaaliterveystuotteiden saapuminen esimerkiksi päivittäistavarakauppojen ja apteekkien hyllyille on taannut sen, että ihmisten suhtautuminen on muuttunut seksivälineitä sekä liukuvoiteita kohtaan avoimemmaksi. RFSU:n mukaan suosituimpia tuotteita ovat kondomit ja liukuvoiteet. Liukuvoiteita naiset ostavat miehiä enemmän.

Myös seksivälineet ovat löytäneet tiensä suomalaisten yöpöydän alalaatikoihin. Vaikka asenteissa on nähtävissä muutosta, käytetäänkö seksivälineitä edelleen yksin ja salassa?

– Oma kokemukseni on, että välineiden käyttö on lisääntynyt yhteisessä seksissä, erityistason seksuaaliterapeutti Sari Mäki pohtii ja muistuttaa, etteivät ainoastaan sinkut harrasta itsetyydytystä – sitä voi myös toteuttaa yhdessä kumppanin kanssa.

Seksileluista voikin saada iloa sekä yksin että yhdessä: Mäki muistuttaa, että myös mies voi saada esimerkiksi vibraattoreiden värinästä nautintoa.

– Kun miettii miehen sukupuolipuolielimiä, niin peniksessä, kiveksissä, välilihan- ja anaalialueella on alueita, joissa kosketus tuntuu hyvältä. Vibraattori sopii sekä yksin että yhdessä käytettäväksi.

Mitä jokaisen yöpöydän laatikosta tulisi sitten löytyä?

– Jokainen hankkii välineitä oman mielenkiinnon ja halun mukaan, mutta suosittelen liukuvoidetta ja vibraattoria, jos välineiden käyttö kiinnostaa. Se voi olla myös muotoiltu sauva tai penikseen laitettava kiihotinrengas, jossa on värinä. Ja kondomit tietysti myös turvaseksin näkökulmasta, jos on sinkku. Niistä lähtisin liikkeelle ja kokeilisin mikä itsestä ja kumppanista tuntuu hyvälle, Mäki hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat