Seksuaalisesti hyväksikäytetty olympiavoittaja koki uudenlaisen piinan – "Voisinpa sanoa, että se oli painajaista"

Entinen telinevoimisteluhuippu McKayla Maroney on avautunut terveyspiinastaan. Yhdysvaltalainen olympiavoittaja kertoi nukkuneensa vain kymmenet yöunet kolmen kuukauden aikana.

– Voisinpa sanoa, että se oli painajaista, mutta sinun täytyy nukkua nähdäksesi painajaisia, Maroney kirjoitti Instagram-julkaisussaan luonnehtien kärsineensä kesällä vakavasta unettomuudesta.

27-vuotias Maroney kertoi lukuisien lääkärikäyntien jälkeen alkaneensa päästä perille terveyskierteensä perimmäisistä syistä. Maroneyn mukaan histamiini-intoleranssi – tila, jossa histamiinia kertyy elimistöön enemmän kuin keho ehtii sitä hajottamaan – aiheutti hänelle "valtavan adrenaliiniongelman". 

Pahimmillaan histamiinipitoinen ruoka sai Maroneyn tuntemaan sisäistä kutinaa – "kuin hyttyset olisivat pistäneet läpi yön".

"Selvisin juuri ja juuri"

Maroney mainitsi pinaatin, mantelin ja perunan esimerkiksi ruoista, jotka aiheuttivat hänelle "valtavaa väsymystä ja outoja neuropatiaongelmia öisin, sekä pilasivat unet".

Maroney on muuttanut ruokavaliotaan ja alkanut taas saada unta.

– Antakaa joku minulle aplodit, koska selvisin juuri ja juuri tästä.

Maroney avasi ongelmien aiheuttaneen hänelle häpeää. Hän on halunnut "olla vain normaali".

Maroney saavutti telinevoimistelu-urallaan olympiakultaa joukkuekilpailussa ja olympiahopeaa hypyssä Lontoossa 2012. MM-kisoissa hän voitti kolme kultaa, joista kaksi tuli hypystä ja yksi joukkuekilpailusta.

Maroney on yksi sadoista yhdysvaltalaisesta voimistelijasta, joita elinkautista vankeutta kärsivä hirviölääkäri Larry Nassar käytti seksuaalisesti hyväkseen. Maroney kertoi Yhdysvaltain senaatille vuonna 2021 järkyttäviä yksityiskohtia siitä, miten hän joutui alaikäisenä Nassarin seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäytöstä syytetty ex-olympialääkäri:"Rukoilen anteeksiantoa" 1:17
Hyväksikäytöstä syytetty ex-olympialääkäri Larry Nassar vuonna 2017: "Rukoilen anteeksiantoa."

Lue myös:

    Uusimmat