Urheilun hirviölääkärin vankilapuukotuksesta lisätietoa – kuvottavat sanat johtivat hyökkäykseen

Satojen naisvoimistelijoiden hyväksikäytöstä tuomittu urheilulääkäri Larry Nassar pahoinpideltiin vakavasti vankilassa sunnuntaina. Tapauksesta on nyt kerrottu puistattavaa lisätietoa.

Sellitoveri puukotti Floridan liittovaltion vankilassa elinkautista vankeustuomiota istuvaa Nassaria useita kertoja selkään, rintaan ja niskaan. 

Uutistoimisto AP:n tietolähteiden mukaan hyökkäys sai alkunsa, kun Nassar oli sanonut haluavansa nähdä mieluummin tyttöjen pelaavan Wimbledonin naisten ottelussa, hänen katsellessaan tennisturnausta sellissään.

Tämän jälkeen sellitoveri puukotti 59-vuotiasta Nassaria. 

Larry Nassar tuomittiin vuonna 2018 useisiin elinkautisiin vankeusrangaistuksiin satojen naisvoimistelijoiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän syyllistyi kauheuksiin työskennellessään Michiganin osavaltion yliopistossa ja olympiaurheilijoita kouluttavan USA Gymnasticsin leivissä. 

Nassar tuomittiin myös erillisesti syylliseksi lapsipornon hallussapidosta.

Tekijäksi on tunnistettu Shane McMillan, joka on tuomittu useista väkivaltarikoksista. Välikohtaus keskeytyi vasta, kun neljä muuta vankia ehti väliin. Tilanne ei tallentunut vankilan kameravalvontaan. Nassarin tilan kerrottiin jo aiemmin olevan vakaa. 

Lue myös:

    Uusimmat