Seksirikoksista syytetyn Peter Nygårdin ahdinko syvenee: Omat asianajajat haastoivat muotimogulin oikeuteen

Jari työskenteli Peter Nygårdille kaksi vuotta – kertoo MTV Uutisille, minkälaista oli työskennellä hankalan esimiehen palveluksessa 3:52
Suomalainen Jari kertoi MTV Uutisten haastattelussa, minkälaista oli työskennellä Nygårdille.

Asianajajien mukaan seksuaalirikoksista syytetyllä kanadalaissuomalaisella muotimoguli Peter Nygårdilla on maksamatta 14 miljoonaa dollaria palkkioita, kertoo CBC.

Summaa vaatii kolme bahamalaista asianajajaa, jotka ovat aiemmin työskennelleet Peter Nygårdille.

Carlton A. Martin, Keod Smith ja Algernon Allen kertovat, että heidät palkattiin yhdessä puolustamaan Nygårdia vuonna 2018, käy ilmi asianajajien toimittamista oikeudenkäyntiin liittyvistä asiakirjoista.

Asiakirjojen mukaan Martinille ja Allenille luvattiin 1000 dollarin tuntipalkkaa työstään. Smithillä palkka taas oli 750 dollaria per tunti.

Lakimiesten mukaan heille on maksettu toistaiseksi vain viisi prosenttia kokonaissummasta.

Nygårdin edellinen maksusuoritus esimerkiksi asianajaja Keod Smithille on joulukuulta 2019. Asiakirjojen mukaan Nygård on jatkanut vuonna 2020 Smithin työhön ohjeistamista, vaikka ei ole maksanut hänelle lainkaan palkkaa.

Nygård on ollut vuosien saatossa ahkera haastamaan erinäisiä tahoja oikeuteen myös Suomessa.


Nygårdilla paljon rahaa kiinni kiinteistöissä Bahamalla

Lakimiehet vaativat, että Bahaman tuomioistuin antaisi määräyksen estää Nygårdia selvittämästä maassa sijaitsevaa omaisuuttaan ja sitä kautta viemästä rahaa maasta ennen kuin heille kuuluvat palkkiot on kokonaisuudessaan maksettu.

Peter Nygård on yrittänyt myydä Bahamalla sijaitsevaa Nygard Cay -lomakeskustaan 59 miljoonalla dollarilla.

Asiakirjojen mukaan Nygård omistaisi Bahamalla myös toisen erittäin arvokkaan kiinteistön, jonka arvo on 25 miljoonaa dollaria. Vaikka Nygårdia ei mainita kiinteistön omistajana, on hän lakimiesten mukaan sen todellinen omistaja.

Syyllisyytensä kiistävä 79-vuotias liikemies on ollut joulukuusta saakka vangittuna Kanadassa raskaista seksuaalirikoksista.

Lue myös:

    Uusimmat