Yhdysvaltain hallinto ottaa haltuun kohuliikemies Nygårdin ökykiinteistöt – mukana seksirikosten keskiöön päätynyt merenrantahuvila

MTV Uutiset sai haltuunsa kotivideon nuoresta Linda Lampeniuksesta ja Peter Nygårdista – tämä USA:n matka johti nuoren viulistin ”helvettiin” 10:04
Video näyttää: Tällainen oli nuoren viulustin matka Peter Nygårdin luokse Los Angelesiin

Raskaista seksuaalirikoksista syytetyn suomalais-kanadalainen muotimogulin kiinteistöjä takavarikoidaan Yhdysvaltain hallinnon toimesta.

Liittovaltion syyttäjät ilmoittivat oikeudessa 29. huhtikuuta, että Peter Nygårdin Chatsworthissa, Marina del Reyssa ja Los Angelesissa sijaitsevat viisi kiinteistöä tullaan ottamaan haltuun hallinnon toimesta.

Asiakirjat sekä tieto haltuunotosta tuli julkiseksi kuluneen viikon keskiviikkona.

Osa kiinteistöistä kuuluu Edson's Investmentsille sekä Brause Investmentsille, jotka ovat toimineet Nygårdin tytäryhtiöinä.

Nygård itse on kiistänyt seksuaalirikossyytteet.


Kiinteistöistä Marina Del Rey tunnetuin – suomalaisnaiset kertoivat MTV Uutisille järkyttävistä kokemuksistaan

Kiinteistöistä varsinkin Marina Del Rey on ollut viime aikoina otsikoissa, sillä monet Nygårdia syyttävät uhrit ovat kertoneet joutuneensa kartanossa seksuaalirikoksien kohteiksi.

Marina Del Reyssa on vieraillut myös useita suomalaisnaisia, joita MTV Uutiset haastatteli kuluneena keväänä erikoishaastattelussa.

Yksi MTV Uutisten haastattelemista suomalaisnaisista kertoo, kuinka joutui Marina Del Reyn makuuhuoneessa tukalaan tilanteeseen.

Nainen kuvailee, kuinka Nygård houkutteli hänet makuuhuoneeseen lukemaan suomalaisia lehtijuttuja ääneen, kun sähkölukon ovet napsahtivat kiinni.

– Tilanne kesti noin tunnin, puolitoista. Hän ei käynyt minuun käsiksi, mutta artikkeleita lukiessa tunnelma muuttui todella epämiellyttäväksi ja vihjailevaksi. Tajusin, että hänellä on ihan toisenlaiset ajatukset kuin olin kuvitellut.

– Nygård lukitsi makuuhuoneen ovet kaukosäätimellä. Kuulin, kuinka lukot napsahtivat kiinni. Elettiin vuotta 1994. Kaukolukittavat sähköovet eivät olleet millään tavoin tavanomaisia ihmisten kodeissa, nainen kertoo haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat