Sebastien Ogier selitteli erikoista poliisiepisodia – "Siinä oli pientä hässäkkää"

1:47
Videolla lisää Sebastien Ogierin mietteitä.

Toyotan Sebastien Ogier ajoi voittoon sunnuntaina päättyneessä Kroatian MM-rallissa. Ranskalaistähti nappasi täydet pisteet ja nousi MM-sarjan kärkeen. 

Ykköstila oli kuitenkin kovan työn takana. Ogier kärsi jo lauantaina rengasrikon ja sunnuntai alkoi vielä ikävämmin. Toyota-tähti törmäili autollaan siirtymäosuudella. Jupakkaa käsitellään varmasti vielä pitkään, mutta Ogierilla oli tilanteesta selvä käsitys. 

– Se oli aika selkeä tilanne. Minä lähdin liikennevaloista ja ajattelin sen jälkeen pysähtyä tien sivuun. Toinen auto tuli takaa aika kovaa. En huomannut yhtään sitä autoa. Asiaa piti sulatella vähän aikaa, Ogier kuvaili MTV Urheilulle.

– Onneksi kaikki osapuolet onnettomuudessa olivat kunnossa. Sen jälkeen piti tarkistaa, että auto on kunnossa ja onneksi niin myös oli. Siinä oli paikallinen kaveri, joka selitti, että voimme selvittää asian kisan jälkeen, koska minulla oli kuitenkin kiire ehtiä seuraavalle pätkälle. Se oli aika tiukka homma, Ogier jatkoi.

Ogierin tilanteesta levisi videoita, joiden perusteella ranskalaistähti lähti poliisien estelystä huolimatta jatkamaan matkaa. 

– Minä olen valmis käymään asian läpi poliisien kanssa uudestaan. Siinä oli pientä hässäkkää, koska selitimme jo asian juurta jaksaen ja annoimme kaiken datan poliisille. Isoin ongelma oli, että poliisit eivät puhuneet yhtään englantia, Ogier kertasi.

– Katsoin, että kaikki on kunnossa ja päätin jatkaa matkaa. Siellä oli yksi poliisi, joka oli eri mieltä. Onneksi kaikki tuhot mitä sattui, kohdistuivat vain autoon.

Isku ei ollut aivan pieni, sillä Ogier kertoi tunteneensa kipuja rallin jälkeen. 

– Olemme onnellisia, että pääsimme maaliin ja tulos on tämä. Pieniä kipuja on selässä siitä törmäyksestä. Hullu päivä kaiken kaikkiaan, Ogier sanoi.

Voitto näytti jo karanneen ennen viimeistä erikoiskoetta, mutta multimestari näytti jälleen, mistä mies on rakennettu.

– En luovuta koskaan. Toki ajattelin, että voitto voi olla vielä mahdollinen, mutta myös menetettävää oli paljon. Halusin puskea täysillä, että saan edes täydet pisteet powerilta sekä turvata toisen tilan. Loppujen lopuksi saimme myös voiton. Uskon, että olemme ansainneet tämän. Siellä oli kuitenkin rengasrikkoa ja kaikkea muuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja