F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottasta syytettiin rajusta joukkokolarista – suomalainen latasi takaisin: "Katsoisivat peiliin"

3:25
Videolla Valtteri Bottaksen kommentit Toscanan GP:stä.

Sunnuntain Toscanan GP Italian Mugellon radalla sai dramaattisia käänteitä jo ensimmäisellä kierroksella. Kaikista rajuin tapaus nähtiin, kun turva-auto poistui radalta. Usean kuljettajan joukkokolarissa katseet kääntyivät yhtäkkiä Valtteri Bottasta päin.

Tilanteessa Alfa Romeon Antonio Giovinazzi, Haasin Kevin Magnussen, McLarenin Carlos Sainz ja Williamsin Nicholas Latifi törmäsivät niin, että heidän kaikkien kisa päättyi samaan paikkaan.

Iso joukkokolari tapahtui samalla, kun autot kiihdyttivät täyteen vauhtiin turva-auton poistumisen jäljiltä.

Video kolarista:

1:48

Haasin Romain Grosjean hermostui tapauksesta ja syytti kärkeä hidastelusta. Eli Bottasta.

– Tuo oli niin tyhmää touhua niiltä, jotka olivat letkan kärjessä. Haluavatko he tappaa meidät vain mitä? Grosjean totesi kirosanojen sävyttämän purkauksensa keskellä.

Grosjean viittasi ihmettelyllään siihen, miten Bottas oli hidastellut muuta joukkoa kiemurtelullaan. Suomalainen ampaisi liikkeelle aivan viimeisillä hetkillä, turva-autorajan ylittäessään.

– Se raja on käytännössä sama, missä maaliviiva on. Yritin vain kontrolloida vauhtia siihen asti. Ja vauhtini oli hyvin tasaista. Ehkä jotkut luulivat, että olisin laittanut kaasun pohjaan aiemmin. Heidän täytyy kuitenkin seurata, että mitä edellä tapahtuu, Bottas totesi.

Bottas myös näpäytti huutelijoita ja joukkokolarissa mukana olleita kuskeja.

– Ne, jotka laittoivat kaasun pohjaa ennen kuin minä, heidän kannattaa katsoa peiliin. Ei ole mitään syytä vinkua tuosta, Bottas latasi.

Mercedeuksen suomalaiskuski onnistui pitämään ykkössijan hallussaan kyseisellä kikkailulla. Joukkokolari toi kuitenkin radalle punaiset liput, minkä myötä autot lähtivät uudelleen liikkeelle lähtöruudukosta.

Tuolloin Bottas menetti ykkössijansa Lewis Hamiltonille, joka ajoi maaliin ykkösenä. Bottas oli kisan toinen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja