Sebastian Ahoa ylistetään maasta taivaisiin – ”Joka joukkue keskittyy hänen pysäyttämiseensä, silti tekee pisteitä”

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho on kerännyt kehuja mahtavasta alkukaudestaan NHL:ssä. Suomalainen on aloittanut sesongin tekemällä vähintään yhden tehopisteen jokaisessa Hurricanesin tämän syksyn 11 NHL-ottelussa.

Videolla Ahon ja Patrik Laineen huippusuorituksia tältä kaudelta.

Aho jakaa nyt legendaarisen Ron Francisin kanssa organisaation ennätyksen pisimmistä pisteputkesta kauden alussa. 21-vuotias Kärppien kasvatti on saanut tähän mennessä kasaan pisteet 4+12=16.

NHL Networkilla asiantuntijana työskentelevä entinen NHL-kiekkoilija Mike Johnson kuuluu selvästi nuoren taiturin ihailijoihin.

– Hän on tähti. Hänestä ei ole vasta tulossa tähteä. Hän ei ole aliarvostettu tähti. Hän on jo tähti NHL:ssä, aloitti Johnson Ahon ylistyksen.

– Hän on nyt kaveri, jonka varaan lasketaan ja jonka kautta pelataan. Se on muuttanut asioita: Ahon nimi ympyröidään vastustajan pukukopissa, kun Hurricanes saapuu kaupunkiin. Jokainen joukkue keskittyy hänen pysäyttämiseensä, mutta siitä huolimatta hän tekee joka pelissä pisteitä ja on vaarallinen. Viimeinen askel huipulle on kyky tehdä niin ottelusta toiseen. Juuri nyt Sebastian Aho tekee juuri niin. Hän on uskomaton pelaaja, ja meidän pitäisi luultavasti puhua hänestä entistäkin enemmän, päättyi ylistys.

44-vuotias Johnson pelasi omalla urallaan yli 600 NHL-ottelua muun muassa Toronto Maple Leafsin ja Phoenix Coyotesin riveissä.

Lue myös:

    Uusimmat