Tulikuuma Sebastian Aho sivusi NHL-seuraennätystä – nousi samalla Gretzkyn kerhoon!

Patrik Laine pääsee viimein pelaamaan Suomessa –"Tätä on jo viime kaudesta odottanut" 8:35

Teuvo Teräväinen iski Sebastian Ahon syötöstä Carolina Hurricanesin ainoan osuman 1-2-kotitappiossa New York Islandersille. Ahon pisteputki kauden alusta venyi jo 11 ottelun mittaiseksi.

Videolla Suomessa pelattaviin NHL-otteluihin valmistautuvan Patrik Laineen haastattelu.

Toisen erän alussa Aho nousi maalille, laukoi rystyltä ja Teräväinen napautti paluukiekon verkon perukoille. Aho on kerännyt 4+12=16 tehopistettä, mikä on nostanut Carolinan kultakimpaleen NHL:n pistepörssissä yhdeksänneksi.

Aho sivusi samalla Ron Francisin seuraennätystä. Sittemmin Hockey Hall of Fameen nimensä saanut Francis onnistui niin ikään pistetehtailussa kauden 11 ensimmäisessä ottelussa kaudella 1984-85, kun seura pelasi vielä Hartfordissa Whalersin nimellä.

Eikä siinä vielä kaikki. Aho on myös onnistunut kirjaamaan vähintään yhden syöttöpisteen kauden jokaisessa ottelussa NHL-historian kolmantena pelaajana. Parempaan ovat pystyneet vain itse Wayne Gretzky Edmonton Oilersissa kaudella 1982-83 ja Ken Linseman Boston Bruinsissa kaudella 1985-86. He molemmat aloittivat kautensa 12 ottelun pituisella syöttöputkella.

Carolina majailee Metropolitan-divisioonassa toisena aivan Pittsburgh Penguinsin vanavedessä. Islandersille voitto oli kauden viides. Joukkueen suomalaishyökkääjät, Valtteri Filppula ja Leo Komarov, jäivät ilman tehopisteitä.

Lue myös:

    Uusimmat