Sarjajumbo HPK:n tilanne herättää kummastusta, Ismo Lehkoselta painava huomio seuran toiminnasta – "Olen todella huolissani"

6:08
C Moren selostaja Toni Saukkola ja asiantuntija Ismo Lehkonen puivat SM-liigasyksyn pettymyksiä.

C Moren kiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen on todella huolissaan sarjajumbo HPK:n nykytilasta.

Kaudella 2018-19 Suomen mestaruutta juhlinut HPK on yhä virallisesti SM-liigan hallitseva mestari. Joukkue on kuitenkin valahtanut tällä kaudella sarjataulukon jumbosijalle, eikä peliesitykset ole näyttäneet lupaavilta.

HPK:n päävalmentajan tehtävät viime kauden päätteeksi jättänyt Antti Pennanen teki penkin takana erinomaista työtä, mikä palkittiin toissa keväänä kultaisilla mestaruusjuhlilla. Lehkosen mukaan mollivoittoiseen nykyvireeseen johtaneita virheitä tehtiin kuitenkin kulissien takana jo tuolloin, kun seuran avainpelaajat päästettiin lähtemään.

– HPK:sta olen tosi huolissani. Voi olla, että olen väärässä, mutta oli jo mestaruuskaudella näkyvissä, koska silloin jo toimiston puolelta määrätyt pelaajat päästettiin lähtemään, esimerkiksi Teemu Turunen ja Otto Paajanen, Lehkonen summaa.

Ongelmia löytyy myös SM-liigajoukkueen takaa. Seuran menestyksen jatkuvuus on vaakalaudalla, sillä tärkeillä osa-alueilla on suuria puutteita.

– Heillähän oli valmentajapolku. Nyt se on kadonnut jonnekin ihan täysin. Pelaajapolkukin on murentunut ihan täysin. Sieltä ei ole tällä hetkellä junioripelaajia tulossa, Lehkonen kummastelee.

HPK on voittanut tällä kaudella 19 pelaamastaan ottelusta vain neljä. Joukkueen riveistä löytyy kyllä taitoa ja laatua, mutta tulokset ovat olleet huonoja. Lehkonen pelkää, että karmiva vire voi karkottaa joukkueen tähtipelaajat ensi kaudeksi muihin maisemiin.

– Jos mietitään tulevaa, niin mistä he löytävät seuraavan vuoden joukkueen, kun ovat tällä hetkellä pahnan pohjimmaisena. Olen tosi huolissani. Siellä on hyviä pelaajia, mutta osa on jo varmaan nyppäisty pois, Lehkonen pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja