Sarjajumbo antoi HIFK:lle nöyryytyksen – SM-liigassa ladottiin tylyjä lukemia taululle

Jääkiekon SM-liigan lauantai-illassa on nähty tylyin lukemin päättyneitä otteluita. Illan suurimman yllätyksen on värkännyt sarjajumbona ollut Jukurit, joka nöyryytti HIFK:ta kotonaan maalein 4–1.

Jukurien hahmo oli vasta toisen SM-liigaottelunsa pelannut NHL-laina Vitali Abramov, joka takoi mikkeliläisisännille pelin kaksi ensimmäistä osumaa avauserässä. Ensimmäinen kaappi lähti kovalla laukauksella b-pisteen kohdilta, ja toisen hän tyrkkäsi vain pari minuuttia myöhemmin maalin edustalta. Ottawa Senatorsin Jukureille lainaama Abramov on nyt iskenyt kahteen otteluunsa neljä maalia.

Abramov koki myös kovia, kun HIFK:n ruotsalaispuolustaja Johan Motin taklasi häntä toisessa erässä rumasti selän puolelta laitaan. Ruotsalaiselle jaettiin tempusta 2+10 minuutin rangaistus.

Jukurien kolmannen maalin teki tätä ennen avauserässä tunnetumman jääkiekkoilijan täyskaima Teemu Pulkkinen. Osuma oli hänelle ensimmäinen SM-liigassa.

HIFK, jolla oli monia pelaajia sairastuvalla, nousi päätöserässä reilut viisi minuuttia ennen loppua kahden maalin päähän, kun Otto Koivula maalasi ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta Jesper Piitulainen osui vielä Jukureille tämän jälkeen.

Kun KalPa murjoi vieraissa HPK:n 5–1, Jukurit pudotti hämeenlinnalaiset SM-liigan jumbosijalle. HPK:lla on nyt seitsemästä ottelusta kolme pistettä, Jukureilla kuudesta pelistä viisi pinnaa.

Jesper Mattila teki uransa ensimmäiset SM-liigamaalit värkkäämällä KalPalle kaksi osumaa. Lisäksi hän kirjasi tililleen syöttöpisteen. Viime vuodet NCAA-yliopistosarjassa Pohjois-Amerikassa pelannut suomalaispuolustaja tahkoaa ensimmäistä sesonkiaan miesten SM-liigassa.

Sarjakärki Lukon liito jatkui, kun se pesi KooKoon 4–1. Eetu Koivistoinen viimeisteli raumalaisten kaksi ensimmäistä maalia, toisen niistä alivoimalla läpiajosta. Koivistoinen on nyt tehoillut tällä kaudella kuuteen otteluun pisteet 5+2=7.

JYP otti vieraissa 2–1-vierasvoiton SaiPasta jatkoajalla, ottelun ratkaisijana Miska Siikonen.

Ässät puolestaan nousi sarjakakkoseksi 5–3-vierasvoitolla Ilveksestä. Tappio oli Ilvekselle vasta kauden toinen.

Porilaisten maaleista vastasivat Andreas Borgman, Sebastian Wännström, Olli Vainio, Roni Hirvonen ja Nick Merkley. Ilveksen osumissa asialla olivat Joose Antonen ja Joona Ikonen.

Sarjakärki Lukolla on 15 pistettä, Ässillä 13. KalPa, Kärpät ja Ilves ovat 12 pinnassa. Ässät on tosin pelannut jo seitsemän ottelua, muut kärkiviisikossa joko viisi tai kuusi peliä.