Sami Kapanen palaa hetkeen, kun isot miehet pelkäsivät NHL-pukukopissa: "Luulimme, että se pätkäisee mailalla jotain päähän"

Hupaisa tarina HIFK:n pukukopista 1990-luvulta: Kimmo Kuhta ja Mika Kortelainen äänessä 4:21
Videon alussa Kimmo Kuhta ja Mika Kortelainen kertovat hurjan pukukoppimuiston HIFK:sta 1990-luvulta, minkä jälkeen Sami Kapanen muistelee episodia Philadelphia Flyersista.

Jääkiekkolegenda Sami Kapanen muistaa Philadelphia Flyers -vuosiltaan episodin, joka sai isot miehet pelkäämään pukukopissa.

Kausi 2006–07 oli Flyersin historian huonoin, ja joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1994. Pelaajat tiesivät, missä mennään, ja se näkyi, kun toimitusjohtajalla oli asiaa.

– Meillä oli Philadelphiassa 2006 seurahistorian huonoin kausi menossa, kun toimitusjohtaja tuli käymään mailan kanssa kopissa. Luulimme, että se pätkäisee mailalla jotain päähän. Oli niin vakavan hiljaista, isot miehet pelkäsivät, C Moren nykyinen asiantuntija Kapanen kuvaili.

Flyers-pomo heitti Kapasen mukaan vertailun kehiin.

– Yhden pelaajan sopimusarvo oli hänen mielestään aivan väärin. Hän mietti, kuka tämän sopimuksen on määrittänyt välimiesoikeudessa: Stevie Wonder.

– Kaikki purskahtavat nauruun, mutta kaikki lopettavat sen naurun, koska kaikki pelkäävät. Katse lattiassa, kunnes GM lähtee kopista pois ja heittää mailan siihen. Kaikki ovat minuutin–kaksi hiljaa. Sitten kurkataan ulos, joko hän on lähtenyt pois käytävältä, ja sen jälkeen alkaa puheensorina.

GM:näkin toiminut Flyersin pitkäaikainen toimitusjohtaja Bobby Clarke jätti tehtävänsä lokakuussa 2006 murheellisen alkukauden jälkeen, ja hänen tilalleen hyppäsi varatoimitusjohtajan paikalta Paul Holmgren. Samalla sai potkut päävalmentaja Ken Hitchcock.

Kapanen toimi tuolla kaudella toista sesonkiaan Philadelphian varakapteenina. Hän jatkoi seurassa vielä yhden sesongin, jolla kurssi korjaantui ja Flyers eteni aina konferenssifinaaleihin. Kyseinen sesonki jäi Kapasen viimeiseksi NHL-pelaajana, ja hän palasi KalPaan.

Lue myös:

    Uusimmat