Sami Kapanen ei hyväksynyt Ilves-puolustajan raukkamaista temppua, kiittelee joukkuekaverin väliintuloa: "Olisi voinut tulla rumaa jälkeä"

"Tulee pitkä pelikielto"– Ilves-pakki löi erotuomaria ja kaatoi tämän jäähän 3:15
Ilveksen Dominik Masin kävi käsiksi linjatuomariin - kurinpitodelegaatio tutkii tämän tempauksen.

Ilveksen puolustaja Dominik Masin hämmensi SM-liigan Tampereen paikalliskamppailussa lauantaina. Liigan kurinpitodelegaatio tutkii Masinin toilailut.

Masin hermostui Tapparan johtaessa ottelua maalein 3–0 Tappara-hyökkääjä Tyler Morleyhin. Tshekkipakki pyrki hakemaan Morleyn tappeluun ja kumauttikin jonkun iskun kanadalaissentterin suuntaan. Oman osansa iskuista sai myös väliin tullut linjatuomari, joka joutui painiin puolustajan kanssa.

Voit katsoa tilanteen yllä olevalta videolta.

Masin sai teostaan 5+20 minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta. SM-liiga tiedotti lauantai-iltana, että tapaus etenee myös kurinpitodelegaation arvioitavaksi linjatuomarin koskemattomuuden loukkaamisen vuoksi.

C Moren ottelulähetyksessä asiantuntijana ollut Sami Kapanen ei hyväksynyt Masinin temppua. Kapanen piti hyökkäystä Morleyn kimppuun lähinnä raukkamaisena. Masin hyökkäsi paljain nyrkein Morleyn kimppuun varsin yllättäen.

– Englanniksi sanotaan sucker puch. Tuollainen yllätys, että pudottaa hanskat ja paljaalla nyrkillä lähdetään, kun Morleylla ei ole ymmärrystä, että nyt lähdetään tappelemaan, Kapanen sanoi.

Masinin hyökkäys Morleyn kimppuun katkesi tilanteessa, kun Tapparan Brady Austin syöksyi paikalle ja tuuppasi puolustajan kumoon. Kapanen antaa kiitosta tempusta, vaikka epähuomiossa osoittaakin kiitoksensa Valtteri Merelän suuntaan.

– Väliintulo oli iso plussa. Tulee taustasta ja tuuppaa Masinin nurin. Muuten olisi voinut tulla rumaa jälkeä, paljaalla nyrkillä keskelle naamaa.

Kapanen povaa Masinille mittavaa pelikieltoa tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta.

– Niin selkeästi loukataan tuomarin koskemattomuutta, että tuosta ei viisi peliä riitä, en tiedä riittääkö kymmenen.

– Minun mielestäni hän käytännössä melkein lyö linjatuomaria.  Meni vintti ihan pimeäksi.

Lue myös:

    Uusimmat