Samantha, 20, jäi huolehtimaan yksin viidestä sisaruksestaan vanhempien kuoltua – poliisit järjestivät ikimuistoisen yllätyksen

Kun vanhemmat kuolivat syöpään, 20-vuotias Samantha jäi yksin huolehtimaan viidestä nuoremmasta sisaruksestaan. Paikallisten poliisien ansiosta tuntemattomat lahjoittivat hänen perheelleen auton. Liikuttavasta teosta uutisoi muun muassa 6abc.com-sivusto.

Floridalainen 20-vuotias Samantha Rodriguez on huolehtinut yksin viidestä nuoremmasta sisarustaan sen jälkeen, kun heidän vanhempansa kuolivat syöpään.

Ensin kohdunkaulan syöpä vei äidin. Kolme vuotta myöhemmin vuonna 2016 isä kuoli lymfoomaan.

Samanthan 5–15-vuotiaat sisarukset ajateltiin sijoittaa sijaisperheisiin, mutta Samantha päätti huolehtia koko katraasta.

– Tiesin, mitä tehdä. Olin oppinut niin paljon äidiltäni, olin kuin hänen apurinsa. Opin, mitä perheen kasvattaminen tarkoittaa, Samantha kertoo CNN-kanavan haastattelussa.

Isoäiti apuna 

Sisarusparvi muutti Orange Countyyn Floridaan, sillä heidän isoäitinsä asui siellä. Mummo on auttanut kodinhoidossa, ja Samantha tekee töitä tarjoilijana Disney Worldissa.

Elämä oli kuitenkin tiukkaa. Samantha joutui aikuistumaan nopeasti.

– Välillä ei oikein tiedä, pitäisikö nyt olla vanhempi vai sisko. Joskus tunnen olevani yksin, hän kertoo CNN-sivuston haastattelussa.

Poliisit ojensivat auttavan kätensä

Viime joulukuussa piirikunnan sheriffin toimiston ilmaliikenteen yksikkö sai tietää Samanthasta ja hänen sisaruksistaan. He kuulivat, miten joukko oli pysynyt yhdessä vaikeiden aikojen läpi ja kutsuivat heidät kylään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Otimme kuvia poliisien ja helikopterin kanssa, Samantha kertoo.

Sen jälkeen poliisit pyysivät joukkiota tutustumiskierroksille yksikköön. Heidät kuitenkin vietiin huoneeseen, joka oli täynnä joululahjoja.

– Keskityimme vaatteisiin, mutta mukana oli myös leluja, komisario Antonio Wright kertoo CNN-sivustolle.

– Halusimme antaa heille hyvän joulun.

Poliisit julkaisivat videon jouluyllätyksestä Twitterissä. Tämä sai paikalliset ihmiset tarjoamaan apua perheelle.

Tuntemattomat lahjoittivat auton

Neljä kuukautta joulun jälkeen komisario kutsui Samanthan jälleen luokseen. Hän kertoi, että anonyymit lahjoittajat olivat ostaneet perheelle auton.

Samantha oli kuin puulla päähän lyöty. Hän oli kolmen vuoden ajan joutunut huolehtimaan sisaruksistaan ilman, että hänellä oli autoa.

– Olin shokissa. Tämä on niin hullua! Samantha päivitteli.

Wright auttoi Samanthaa hankkimaan autovakuutuksen ja vei hänet hakemaan auton.

– Tajusin koko asian kunnolla vasta muutaman päivän jälkeen. Nyt on paljon helpompaa suunnitella kaikki lapsia varten. Minun ei tarvitse enää pyytää jostain kyytiä. Olen niin kiitollinen tästä. Kaikki nämä ihmiset muistuttivat minua siitä, että en ole yksin! Samantha kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Poliisilaitoksen mukaan Samanthan perhe saa edelleen paljon auttamistarjouksia ympäri maata.

Lue myös:

    Uusimmat