20-vuotias kuoli luusyöpään – kirjoitti liikuttavan tekstin kiitollisuudesta ennen kuolemaansa: "Kukaan ei tiedä, montako päivää meillä on jäljellä"

Tyler Trent sairasti luusyöpää ja kuoli 1. tammikuuta 2019 vain 20-vuotiaana. Nuori mies omisti elämänsä loppuvaiheet sille, että hän halusi lisätä tietoisuutta lasten syöpäsairauksista ja kerätä rahaa syöpätutkimukselle.

Yhdysvaltalainen Tyler Trent sairasti luusyövän kolmesti. Viimeisellä kerralla syöpä levisi selkärankaan ja munuaisiin. Sen sijaan, että olisi nauttinut elämästään opiskelijana Purduen yliopistossa, hän vietti viimeiset päivänsä saattohoidossa kotonaan.

Tilanne ei kuitenkaan estänyt Trentiä luomasta jotain perinnöksi muille: hän päätti lahjoittaa syöpäkasvaimensa tutkijoille, jotta he voisivat yrittää sen avulla löytää parannuskeinon luusyöpään ja auttaa muita. Today.com-sivuston poika oli loppuun saakka iloinen ja kiitollinen.

– On kuin lottovoitto herätä aamulla, hän kertoi Today.com-sivustolle.

– Yritän luottaa uskooni ja miettiä, miten tästäkin tulee hyvä päivä.

Tyler kiittelee äitiään Kellyä siitä, miten vahva tämä on ollut.

– Äitini huolehtii minusta niin hyvin. Ilman häntä se olisi mahdotonta.

"Miksi emme eläisi kiitollisina?"

Kasvaimen takia vasen puoli Tylerin kehosta meni toimintakyvyttömäksi ja toinen munuainen petti. Tyler jaksoi kuitenkin kertoa elämästään syövän kanssa kotikaupunkinsa Indianapolis Star -lehteen. Hiljattain hän kirjoitti artikkelin siitä, miksi tuntee olonsa kiitolliseksi.

– Vaikka olen saattohoidossa ja herään joka aamu tietäen, että tämä päivä voi olla viimeiseni, haluan silti tehdä siitä parhaan mahdollisen päivän. Ottaa kaiken irti niistä, jotka tulevat minua katsomaan, laittavat viestiä, twiittaavat tai soittavat, Tyler kirjoittaa IndyStar-sivustolla.

– Eikö se olekin valinta, joka meidän kaikkien on tehtävä joka päivä? Loppujen lopuksi kukaan ei tiedä, montako päivää meillä on jäljellä. Tavallaan voisi sanoa, että tietyllä tapaa olemme kaikki saattohoidossa.

Tyler kysyykin, miksi emme toimisi tuon ajatuksen mukaan.

– Missä on kiitollisuutesi, hän kysyy. – Kun joulu on tulossa, mistä sinä olet kiitollinen?

Tyler jatkaa, että hän joutui hiljattain kirjoittamaan viimeisen tahtonsa. Hän on kiitollinen siitä, että sai antaa joululahjan perheelleen, kenties viimeistä kertaa.

– Ei unohdeta, että lääkärit antoivat minulle kolme kuukautta elinaikaa miltei kaksi ja puoli kuukautta sitten. Miksi emme eläisi kiitollisina? Miksi emme voisi elää joka päivä niin kuin se olisi viimeinen?

"Upeaa työtä"

Tyler keräsi viimeiseen asti rahaa syöpätutkimukselle Tyler Trent Research Endowment -säätiön kautta. Hän toimi kunniakapteenina yliopistonsa ja toisen koulun välisessä amerikkalaisen jalkapallon the Music City Bowl -ottelussa.

Trent menehtyi 1. tammikuuta 2019.

Trentin tarina on Today.com-sivuston mukaan inspiroinut ihmisiä ympäri Yhdysvaltoja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– En ole koko elämäni aika koskettanut niin suurta joukkoa ihmisiä kuin poikani, kertoi Tony, Trentin isä Today.com-sivustolle.

– Tyler on tehnyt upeaa työtä sillä ajalla, joka hänellä on. Hän käytti sen todella viisaasti.

Lähde: Today.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja