Salakuvat: Pikku-Härkä saa teroitetut sarvet

Vähemmän painoa ja enemmän tehoa. Tämä on Lamborghini Huracán Superleggeran yksinkertainen, mutta toimiva resepti.

Lamborghini esitteli syksyllä takavetoisen version Huracánista. Nimellä LP 580-2 kulkeva malli oli toinen versio Huracánista, mutta italialaiset eivät jätä hommaa siihen. Uutena tulokkaana putkessa on malliston tehokkain tulokas.

Ensimmäisissä kuvissa näkyvä malli kulkee todennäköisesti edeltäjänä tyyliin nimellä Superleggera. Merkin tehomalleista on toisaalta käytetty myös nimeä Superveloce, joten senkin nimen käyttö on vielä mahdollista. Joka tapauksessa resepti huippumallille on selvä: vähemmän painoa ja enemmän tehoa. Vakiomalli painaa 1422 kiloa ja alustavien tietojen mukaan hiilikuidulla ja muilla painoa säästävillä komponenteilla massasta saadaan leikattua noin sata kiloa pois.

Huippumallin voimanlähteenä tulee olemaan tuttu 5,2-litrainen vapaasti hengittävä V10. Vakiomallissa koneesta otetaan 610 hevosvoimaa, joten Superleggeran kohdalle teholukeman voi olettaa asettuvan 620 ja 640 hevosvoiman välille. Painonpudotuksen ja tehonlisäyksen lisäksi mallin ajettavuutta tullaan parantamaan vakiosta ja esimerkiksi jarrut lienevät vakiotasolta lähtien hiilikuitukeraamiset.

Huracán Superleggera esiteltäneen ensi vuonna ja myyntiin se tulee vuosimallimerkinnällä 2017.

Ja vielä palanen Lamborghini-tietoutta. Mitä Lamborghinin mallimerkintöjen LP-kirjainyhdistelmä tarkoittaa? Se tulee italiankielisistä sanoista Longitudinale Posteriore, eli pitkittäinen asettelu, jolla viitataan luonnollisesti moottorin asetteluun kuljettajan selän takana.

Lue myös:

    Uusimmat