Salakuvat: Fordin uusi haastaja suosikkiluokkaan

Neljännen sukupolven Ford Focus lähestyy markkinoita vääjäämättä. Uutuus on odotettavissa markkinoille alkuvuodesta 2017.

Yksi tärkeimmistä osa-alueista uuden Focuksen kohdalla on downsizingin vieminen pidemmälle ja uusien moottorivaihtoehtojen tuominen mallistoon. Nykymallista markkinoilla on olemassa täyssähköinen versio, mutta vähäisen kysynnän vuoksi tämän mallin kohtalo on vielä auki. Todennäköisempää on, että tarjolle tulee 1,0-litraisen kolmisylinterisen bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhteistyönä uusi hybridimalli. Näiden taloudellisten vaihtoehtojen lisäksi urheilullisella ST-mallilla on vakiintunut paikka Focuksen mallistossa, ja ST tullee jatkossakin olemaan tarjolla sekä bensa- että dieselmoottorilla. Mielenkiintoisena lisänä mallistoon on tulossa tarjolle neliveto muidenkin kuin tehoversio RS:n yhteyteen. Juuri esitelty Focus RS tulee myös saamaan omat päivityksensä sukupolven vaihtuessa.

Korimalleina tarjolle tulee tuttu kolmikko, eli viisiovinen hatchback, neliovinen sedan ja suomalaistenkin suosima farmari. Uuden mallin kohdalla halutaan myös kiinnittää erityistä huomiota sisustuksen materiaaleihin ja laatuvaikutelmaan. Teknisten muutosten lisäksi myös ulkonäkö tulee päivittymään terävempään suuntaan. Salakuvista voi myös päätellä, että auto tulee kasvamaan sekä pituutta että leveyttä kuten yleensä malliuudistuksissa on tapana. Luonnoskuvissa on nähtävissä kolme hieman erilaista näkemystä tulevan Focuksen keulailmeestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja