Sakot jo 1 km/h:n ylinopeudesta? Taksikuski IS:lle: Ei me voida kohta ajaa ollenkaan!

Ilta-Sanomien haastattelema taksiautoilija ei sulata liikenne- ja viestintäministeriön kaavailua sakottaa jo 1 km/h:n ylinopeudesta.

Taksiautoilija Anne Aro pitää ajatusta sakkorajan laskemisesta hulluna.

– Ajan työkseni taksia, eikä me voida kohta ajaa enää ollenkaan, jos tällaisia uudistuksia tulee, Aro kertoo IS:lle.

Liikenne- ja viestintäministeriöllä työn alla oleva uusi tieliikennelaki pitää sisällään mahdollisuuden sakottaa autoilijoita jo 1 km/h:n ylinopeudesta. Vaikka sama on jo nyt teoriassa mahdollista, on poliisi kuitenkin määritellyt puuttumiskynnyksen korkeammaksi. Uuden lain myötä poliisi voi kuitenkin laskea rajaa.

Myös Autoliitossa rangaistusasteikkoa pidetään rahastuksena. 1 km/h:n ylityksestä seuraisi asteikon mukaan 70 euron sakko.

– Sallitussa nopeudessa pysyminen muuttuu kovin hankalaksi, jos mitään virhemarginaalia ei ole. Se taas johtaa suoraan siihen, että osa kuljettajista tiputtaa nopeuttaan varmuuden vuoksi oikein reilusti, ja koko liikennevirran nopeus laskee, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen sanoo.

Lausuntokierrokselta palannut lakiehdotus päässee eduskunnan käsiteltäväksi syksyllä.

***

1:23
​​​​​​​

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja