Sakea lumimyräkkä on saavuttanut jo maan keskiosan – seuraavaksi moukaroidaan itää: "Kesärenkailla ei kannata lähteä mihinkään"

Viikko on alkanut hyytävissä merkeissä, sillä sakea lumipyräkkä on saavuttanut jo maan keskiosan. Myös saaristoalueella lunta on pyryttänyt reippaasti. 

MTV Uutisten lukijan mukaan Nauvoon rantautunut myräkkä on ollut yksi hänen elämänsä sakeimmista lumipyryistä. Lämpöä on mittarissa nolla astetta ja lumipyry on peittänyt näkyvyyyden. 


Keski-Suomessa tulee jo lunta ja räntää

Saaristoalue ei ole ainoa myräkän kouriin joutunut. Tällä hetkellä voimakkain saderintama kulkee maan keskiosan yllä, kertoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen

– Sateet tulevat voimistumaan etenkin Itä-Suomessa. Tällä hetkellä sateet ovat maan keskivaiheilla pääosin lunta ja räntää, idässä sade tulee yhä vetenä.

Illan aikana vesisateet muuttuvat kuitenkin sankaksi lumipyryksi myös idässä. 

– Ehdottomasti pahimmat talvikelit tuleva olemaan maan keski- ja itäosissa. Jos ihmiset ovat vaihtaneet jo kesärenkaat alle, ei kannata lähteä enää mihinkään. Lumipyry on ehdottomasti liian sakea kesärenkailla ajamiseen, Manninen toteaa. 

Jyväskylässä asuva MTV Uutisten lukija kertoo, että lumipyry alkoi kaupungissa tänään neljältä iltapäivällä. 

– Nyt lunta on tullut taukoamatta noin tunnin ja lunta on satanut muutaman sentin, sen verran että maa on peitossa ja puut ovat lumen peitossa, hän kuvailee maisemaa kaupungissa. 

Huomisaamuun mennessä melko laajalle alueelle maan keskiosaan voi tulla jopa 10 senttiä lunta, voimakkaan tuulen kera. Iltaan mennessä lunta voi olla jopa 30 senttiä. Pääosa myrskytuulista puhaltaa kuitenkin merellä. 

Lue myös:

    Uusimmat